SİVİL POLİSLER NE İŞ YAPAR?

Yaklaşık 1 ay oldu Haberdar Gazetesini hırsızlar  soydu hepinizin  de haberi oldu. Vatandaş bıktı artık
bu kaçıncı  Büyükçekmece de  polis yok mu? Nedir bu başımıza gelen yeter artık polisler ne iş yapar
ben söyleyeyim içişleri bakanımız sn. Muammer Güler de okusun bakalım ne iş yapar. Özellikle bazı
sivil polisler bütün polisleri tenzil ederek yazıyorum aslında dürüst polisler yazıma sevinmesi gerek
çünkü içinizdeki çürük elmaların sizler gibi mesleğini onuruyla yapan polislerimizin de bilmesi gerek

SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?
Evet sevgili okuyucularım bu kelimeyi ben kulaklarımla duydum 4 tane de şahidim var bu kelimeyi diyen maalesef sivil polis artık nasıl bir polisse  yasaların kendilerine tanıdığı yetkiyi aşarak vatandaşa hakaret  etmesini kendi görevi sayan bazı sivil polisler kim? Bundan yaklaşık 1yıl önce Büyükçekmece posta başında bir pastane var bende orda imalattayım. Aylardan ramazan mübarek ay  ama bizim
siviller görev yerine gideceklerine adeta bu pastaneyi mesken tutmuşlar  sabah görevi alır almaz soluğu pastanede alırlar kahvaltı bedava,  saat başı çay bedava,  öğlen yemeği bedava,  akşam tatlısı bedava bunlar doğrumu polis e.... bey doğru hadi ramazan gününde yiyip içmenize  bir şey demiyoruz ama çalışanlara hakaret etme cüretini nereden alıyorsun e.... bey aslında yedikleri rüşvet bazında değil işverenin  samimiyetinden dolayı iyice zıvanadan çıkmışlar sivillerimiz diyeceksiniz sana ne?  Doğru sebebi şu bedavaya  alışmış sivillerimiz işi o kadar ileriye götürmüşler ki artık orada çalışan ustalara kim olursa hakaret etmeyi kendilerinde  yetki sanıyorlar. Yine ramazan, bende imalattayım o gün de  yemeklerden kuru fasulye pilav var baktım bizim sivil e... bey yukarıdan bağırdı sanki babasının yeri ya. ‘’Ne yemeği var?’’. ‘’Bende kuru fasulye pilav var’’ dedim  gayet normal şekilde
de ne olduysa tekrar merdivene  geldi. ‘’Kim o ulan bana kuru fasulye pilav var diyen’’ dedi.  ben dedim  cevap verdim ‘’sen kimsin ulan sen benim kim olduğumu biliyor musun?’’.  Bende ‘’beyefendi siz kimsiniz?’’ dedim. ‘’Ben sana kim olduğumu gösteririm, nasıl öyle dersin?’’ Ama gerçekten de yemekte kuru  fasulye,  pilav vardı ama bizim sivil e... bey devletin verdiği yetkiyi üstelik 7/24 beleş yediği yerde çalışanlara hakaret etmekle meşgul. Büyükçekmece de böyle görevini •yapmayan polisler oldukça  daha çok yerler soyulur sivil polise bakar mısınız? 

1 YIL SONRA BU KONUYU NİYE YAZDIM
Geçen gün yanımda çalışan  bir yardımcım vardı telefon açtı usta  buyur dedim valla seninkiler burada hala yiyorlar kim dedim hani o bizim hepimize hakaret eden siviller var ya aynıları burada hem gazetede yazıyorsun neden başımıza gelen bu olayı yazmıyorsun?  Adamlar hala 1 yıl oldu aynı mekân her şey beleş yiyin canlarım yiyin nasıl olsa  devletimiz sizlere maşınızı gününde yatırıyor. Sorun değil Büyükçekmece’yi soymuşlar mı? Hiç sorun değil siz yeter ki yiyin. Daha önce emekçi polislerimiz köşe yazımda polislerin ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını yazmıştım gerçekten de öyle ama bazı işini bilen siviller maalesef polislik değil kurtlar vadisini izlemekten başımıza Polat kesildiler. 1 yıldan beri Büyükçekmece Emniyet Müdürü değişti mi bilmiyorum ama eğer yenisi gelmişse de kendisine gerekli bilgiyi veririz.

POLİSLER NEDEN VATANDAŞ’A HAKARET EDER
Önceki köşemde yazmıştım çalışma şartlarının düzensizliğini bazen evlerine bile gidemiyorlar uyku yok 7/24 stres bundan dolayı bazı polisler psikolojik sorunlar yaşıyorlar. İçişleri Bakanımız sn. Muammer Güler göreve yeni geldi bu olaya acilen el atması gerek. Hatta ben olsam sn. Bakanın yerine sorunlu polisleri psikolojik testten geçiririm. Daha geçen gün Kâğıthane de nezarete daha suçu belirlenmemiş tutukluya işkenceden  dolayı polisler yargılanıyor. Buna benzer birçok örnek daha geçen gün Çatalca da karı koca olan ikisi de polis bir olay oldu anne olan polis herkesin gözü önünde hem de kendi çocuklarının yanında ağza alınmayacak küfürler…  Bu hareket ne polis mesleğine yakıştı hele ki bir anneye hiç yakışmadı herkes yazıklar olsun böyle bir anneye dedi. Birde polis olmuş çok yazık… Yani olayın özü devletin verdiği kanunlarla ölçülü yetkiyi bazı kendini bilmez polislerin yüzünden vatandaşın  polislere bakış açısı değişiyor. Aslında Avrupa  ülkelerinde bu tip sorunlu polislerin silahları alınıp masa başı işlerde görev verilir. Umarım bu uygulama Ülkemizde de gerçekleşir  yoksa amacımız polis teşkilatını karalamak değil. Oysa polis komşum var, akrabalarım var, şehit akrabalarım,  yeğenlerim var ama bu güzel teşkilatın  içindeki çürük elmaları çıkarmaya devam edeceğim etrafınızda bu  tip polisler var ise görevini yapmayan, yetki haddini aşan bana yazın benim köşem  biliyorsunuz şikâyet köşesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi