SOĞUK HAVA’NIN YERİ ÇATALCA HALKININ OLDU

Geçen hafta yazmıştım soğuk hava deposunun yeri satılmamalıydı Çatalcalılara haksızlık demiştim. 07.01.2013 Çatalca Belediye meclisinin almış olduğu kararla satışının durdurulup kamulaştırılarak gerçek sahipleri olan Çatalca halkına Kültür Merkezi olarak Çatalcalıların hizmetine girecek. Bütün Çatalcalıların gözü aydın hak yerini buldu, zaten geçen köşemde yazmıştım Çatalca Belediyesi bu yeri derhal kamulaştırmalı halk böyle istiyordu ve halkın istediği oldu Ulu Önder ne demiş ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’’ Oldu da çoğunluk ve halk ne derse o olmalı.
NEDİR BU SOĞUK HAVA DEPOSU
İki haftadır ben yazıyorum ama benden önce ulusal basında, yerel basında manşetlerden halkımız okudu. Yazılarımı belki gözden kaçırmış okuyucularım olabilir bende 1500 okuyucuma konuyu özetle anlatayım soğuk hava deposunu yine Çatalcalı olan rahmetli Hayri Kuyaş beyefendi 1970 yıllarında mevcut yerin arsasını Çatalca Belediyesine bağışlıyor o zamanları 63 köyü olan Çatalca halkına bağışlamış. Çatalca Belediyesi mevcut arsaya soğuk hava deposu yapmış ki o zamanlar köylülerimiz elmasını vs. kışlık, yazlık tüketim ihtiyaçlarını bu soğuk havada muhafaza ediyorlardı. Şimdi birçok Köy,  İlçe oldu. Esenyurt, Kumburgaz dâhil Çatalca’nın köyleriydi. Bende çok iyi hatırlıyorum bu ilçeler hep alışverişlerini Çatalca’dan yapıyorlardı ama şimdi çoğu ilçe oldu köylerin, çoğu mahalle oldu kalan 27 köy kaldı. Belediye 1970 yılında soğuk hava deposunu yapıp köylere hizmet birliğine bedavaya mahsullerini koysunlar diye veriyor.  Demiştim ya 27 tane köy kaldı bu köylerin bazı uyanık muhtarları Çatalca Kaymakamı sn. dr. Nevzat Taştan’ı bir şekilde ikna ederek bu soğuk hava deposunu yeri köylere hizmet götürme birliğinindir.  Efendim
gelin burayı satalım parasını da 27 köye paylaşalım vay uyanık muhtarlar Çatalcalılar malını size yedirir mi? Muhtarların bunu yapmasının sebebi köy muhtarlıkları kalktı yangından mal kaçırırcasına Kaymakam beyinde kendi egolarına kurban ederek hem de el acele kimseni ruhu duymadan satılar. Bunları bilin diye yazdım beni Konya da yurdun her yerinden Fransa iyondan okuyan okuyucularım bilsin diye yazdım.
KAMULAŞTIRMA NASIL OLDU
Öncelikle Çatalca meclis üyelerini kutlarım Başkan dâhil hepsini Ankara’nın örnek alması gereken bir meclis oturumuydu. Gerçekten gergin toplantı bekliyordum 10.30 başlayan toplantı bazı gündem maddeleri görüşüldü, sıra soğuk hava deposunun
kamulaştırmasına gelince Başkanın oturumu yönetmesi süperdi. Konuya geçildi Başkan Cem Kara mevcut alanın Belediye Meclisi kararıyla 1.850 TL kamulaştırma kararı aldık. Mevcut yerin zaten daha önce Belediyemiz tarafından Çatalca Belediyesi Kültür Merkezi yapmak istiyorduk ama ne yazık ki Çatalca Kaymakamımız yangından mal kaçırırcasına Belediyemize haber vermeden oldubittiye getirerek 1 hafta içinde ilan astırdı. Belediyemiz isterdi ki bize sorsun alan vatandaş ne cesaret buranın Planda Kültür ve Sosyal Tesisler yapılacağı beliydi buna rağmen alan vatandaş keşke bize sorsaydı bunun üzerine AKP meclis üyesi sn. İsmail Sevinç söz aldı. Projeniz güzel keşke zamanında önlem alsaydınız Başkanda zaten cevabını söyledim sanki yangından mal kaçırırcasına 1 hafta içerisinde sattılar bizde Belediye olarak yasal hakkımızı kullanarak mevcut yeri kamulaştırma kararı aldık. Sonra oylamaya geçildi herkes AKP meclis üyelerinin evet demesini beklerken bazıları hayır oy kulandı. Herkes birbirine bakarak ya İsmail Başkan o kadar satışa karşıydın hayır dedin bu bile esprili bir dile bir birlerine takıldılar. Meclis üyeleri sonuç Çatalca halkı kazanmıştır yangından mal kaçıranların elleri yanmıştır. Çatalca’mıza hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi