24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 82. , bu anlamlı günün ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaya başlanmasının 30. yılı Küçükçekmece’de kutlandı.
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 82. , bu anlamlı günün ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaya başlanmasının 30. yılı Küçükçekmece’de kutlandı.
 
Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan programa, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca başta olmak üzere Garnizon Komutanı Gökhan Mayil, Başkan Yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
CEHALETİN EN BÜYÜK DÜŞMANI ÖĞRETMENLERDİR
24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen programda selamlama konuşması yapan Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Özcan Varol, Ulu Önder Atatürk’ün öğretmenlerle ilgili söylediği “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin en büyük düşmanı öğretmenlerdir” cümlesini hatırlattı. Programa katılan tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Varol, öğretmenin; geçmişin öğreticisi, geleceğin ise kurucusu olduğunu söyledi.
“ÖĞRETMENLERİMİZ ERDEMLİ TOPLUM İÇİN ÇALIŞIR”
Bu anlamlı günde konuşmacı olarak emekli öğretmen Hayriye Ürper’e de söz verildi. Ürper, öğretmenlik görevinin kutsiyetini anlattığı konuşmasında, genç meslektaşlarına “Öğretmenler, aydınlık yarınlara el ele ulaşacağız” sözleriyle seslendi.
Ulusuna Başöğretmenlik yapmış Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlere şükran dileklerini ileten Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise yaptığı kısa konuşmasında, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı mesleğidir. Öğretmenlerimiz erdemli toplum için çalışır ve davranışlarımızı doğru yönlendirmede ışığımızdır” dedi.
 
ÖĞRETMENİLERİMİZİN EMEKLERİNİ ÖDEYEMEYİZ
Programda konuşan Başkan Aziz Yeniay ise, “Çocuklarımızı ilmik ilmik işleyip onlara bir ruh veren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Mustafa Kemal’in dediği ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ ifadesini bugün  tekrar düşündük” dedi.  Bu kutsal meslek için Hz. Ali’nin  ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ sözünü de hatırlatarak; ‘öğretmenlerimizin emeklerini ödeyemeyiz” dedi.
 
EN GÜZEL TÜRKÜLER ÖĞRETMENLERE
Protokol konuşmaları ardından Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ‘Öğretmen olmalıyız’ oratoryosuyla sahne aldılar. Oratoryonun ardından Küçükçekmece ilçesinde görev yapan ve emekli olmaya hak kazanan öğretmenlere hizmet-şeref belgeleri ve plaketleri verildi. Program, yeni öğretmenlerin ant töreniyle devam etti. 30’a yakın genç öğretmenin Öğretmenlik andını içtiği kutlama programı, öğrenci Orhan Baran’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu  konuşmasıyla sürdü. Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle son buldu.
Öte yandan Öğretmenler günü kutlama Programı çerçevesinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı makamında ziyaret etti. İlçe sınırlarındaki 4 okulu da tek tek ziyaret eden Başkan Yeniay, öğretmenlerin “Öğretmenler Günü’nü” kutlayarak çiçek ve  ikramda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.