Bakan Pakdemirli: Üç ilde yedi yangın sürüyor

Bakan Pakdemirli: Üç ilde yedi yangın sürüyor
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Türkiye genelinde 119 yangının kontrol altına alındığını, üç ilde yedi yangının devam ettiğini açıkladı. Can kaybı sekize yükselirken, AB yangın söndürme uçağı gönderileceğini duyurdu.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın çıkan bölgelerdeki durumu inceledikten sonra açıklamalarda bulundu. 28 Temmuz - 1 Ağustos arasında 32 ilde çıkan 119 yangının kontrol altına alındığını, üç ilde yedi yangının devam ettiğini açıklayan Bakan, can kaybının ise sekize yükseldiğini duyurdu.


Pakdemirli, Antalya’da Manavgat ve Gündoğmuş yangınları ile Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınlarının devam ettiğini, Seydikemer ile Menteşe'de çıkan yangınlarda soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Tunceli Hozatlı'da çıkan yangının da sürdüğünü belirten Bakan Pakdemirli, Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada 13 su atar, üç idari uçak, dokuz İHA, 45 helikopter, altı yönetim helikopteri, bir insansız helikopter, 708 arazöz ve su tanker, 12 iş makinası ve 4 bin 800 personelin görevde olduğunu duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.