Haberdar Gazetesi Son Dakika CHP'de 7 ay sonra büyük kurultay var!

CHP'de 7 ay sonra büyük kurultay var!

Yargı kararıyla CHP liderliğine geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay sinyalinin ardından, Gürsel Tekin beklenen tarihi açıkladı.

"Mutlak butlan" kararı sonrası yeniden CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi en kısa sürede kurultaya götürme kararı aldı. Kılıçdaroğlu’nun kurmay kadrosunun önemli isimlerinden, eski milletvekili Gürsel Tekin ise kulisleri hareketlendiren o kritik tarihi kamuoyuyla paylaştı.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyım olarak atanan Gürsel Tekin’in görevi, genel başkanlık için verilen "mutlak butlan" kararıyla birlikte resmen son buldu. Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesinin Kılıçdaroğlu lehine verdiği kararın ardından, İstanbul örgütündeki geçici yönetim dönemi de hukuken düşmüş oldu.

Yaşanan bu hızlı hukuki süreçlerin ardından gözlerin çevrildiği Gürsel Tekin, parti içindeki geleceğe dair stratejik açıklamalarda bulundu. CHP'de bir yönetim krizinin ya da kaosun söz konusu olmadığını belirten Tekin, örgütün hızla toparlanacağını vurguladı. İstanbul’da yeni bir kongre sürecinin başlayacağını müjdeleyen Tekin, olağanüstü kurultay sürecinin de geciktirilmeden önümüzdeki günlerde başlatılacağını ifade etti. Tekin, tüm Türkiye’nin merakla beklediği CHP Büyük Kurultayı için ise net bir takvim vererek, büyük seçimin 7 ay sonra gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *