Erdoğan Güvenlik Zirvesi'ni topluyor

Erdoğan Güvenlik Zirvesi'ni topluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya operasyon başlatmasının ardından Güvenlik Zirvesi'ni topluyor.

Rusya'da Devlet Başkanı Putin'in, sabah saatlerinde Ukrayna'ya askeri harekat emri vermesi dünyayı hareketlendirdi. Ukrayna'da birçok kente füze saldırıları başladı. 

Rus lider Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, 

"Liderler, Rusya'nın Donetsk ve Logansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanımasına ilişkin durumu ele alarak görüş alışverişinde bulundu. Putin, Ukrayna makamlarının Donbass'taki saldırganlığına ve Minsk Anlaşmalarını uygulamayı kategorik olarak reddetmelerine dayanarak bu kararı almanın somut gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya ilişkin bilinen görüşlerini paylaştı. Rusya Federasyonu için uzun vadeli ve yasal olarak bağlayıcı güvenlik garantileri oluşturma konuları da görüşmede ele alındı. Bu bağlamda Putin Rusya'nın meşru endişelerini ve taleplerini görmezden gelme girişimine dönüşen NATO ve ABD'nin tepkisinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Liderler, Rus-Türk ilişkilerinin çeşitli formatlarda devam ettirilmesi konusunda anlaştı." ifadelerine yer verildi. 

ERDOĞAN GÜVENLİK ZİRVESİ'Nİ TOPLUYOR

Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Güvenlik Zirvesi'nin toplanacağı açıklandı. Güvenlik Zirvesi, saat 11.00'de Beştepe'de toplanacak.

Toplantıda, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı ele alınacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.