Hayata yeniden başlayın

Hayata yeniden başlayın
Küçükçekmece’de yaptığı programlarla ilçe halkının beğenisini toplayan Dr. Senai Demirci, ‘Hep Yeniden Başlamak’ isimli programda katılımcılara manevi bir yolculuk yaşattı.

Yurtiçi ve yurtdışında verdiği panellerle ve özellikle ‘Söz Yangını’ ve ‘Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu’ gibi birçok kitabıyla bilinen Dr. Senai Demirci Küçükçekmece’de 'Hep Yeniden Yaşamak' isimli programda ilçe halkıyla buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Senai Demirci, hayata yeniden başlamak, tövbe etmek, pişmanlık duygusu gibi konulara değindi. Katılımcılarla birebir iletişim kurularak oldukça keyifli bir şekilde gerçekleşen Dr. Demirci programına Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hadislerinden örnekler veren Demirci, Kur’an-ı Kerim ayetlerinin Türkçe açıklamalarını da okudu.
 
YILBAŞI EĞLENCELERİ VE BİZ
 
Keloğlan’ın bir öyküsünü anlatarak söyleşisine başlayan Senai Demirci, yılbaşı eğlencelerine ve yeni yılla birlikte yeni bir hayatın başlamasına değinerek,  “Yılbaşı geceleri diğer günlerden çok fazla farkı yok ama bizim insanımız kendi kendine yılbaşına bir anlam veriyor. Bu verdiği anlam ölçüsünde de yaşıyor.” dedi.
 
ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN
 
Senai Demirci, inanların her zaman hatalar yapabileceğini ve bu hataların telafisinin ise ancak tövbe ile olabileceğini söyledi. Demirci,"Ne kadar çok hata yaparsak yapalım Allah’ın rahmeti sonsuzdur. Hatalar yapıldığında asla ümitsizliğe kapılmamamız gerekir. Çünkü Allah her zaman affeden bağışlayandır. Bin kere bile aynı hatayı yapsak yinede Allah’ın sonsuz rahmetine sığınmalıyız.” dedi. 
 
  
KİBİRDEN UZAK DURUN
 
Ümitsizlikten, kendini beğenmişlikten ve kibirden uzak durmamızı da öğütleyen Demirci, Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmeyerek hayatımıza her zaman yeniden başlamamız gerektiğini söyledi. Demirci son olarak “ Hiç kimse kendini sınanmadığı bir günahın masumu saymasın diyerek söyleşisini sonlandırdı. Söyleşi bitiminde vatandaşlar Dr. Senai Demirci ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.