Kastamonu'da şiddetli deprem

Kastamonu'da şiddetli deprem
Kastamonu'da bu sabah saatlerinde 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Kastamonu'nun Karamıkmolla köyü olduğu tespit edilen ve sabah saat 06.37'de meydana gelen depremin şiddeti 4.9 olarak belirtilirken, Kandilli Rasathanesi depremin yerin 1.5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre ise depremin şiddeti 4.5 olarak kaydedilirken, depremin derinliği ise yerin 13.63 kilometre derinliği olarak tespit edildi.

Depremin komşu il Karabük'te de hissedildiği belirtildi.

Hasar, can ve mal kaybı yok

Hissedilen şiddetli deprem şehirde paniğe sebep olurken, Kastamonu Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kastamonu Valisi Avni Çakır başkanlığında Vali Kriz Merkezi'nde toplanıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda ilimiz genelinde herhangi bir hasar, can ve mal kaybının olmadığı anlaşıldı. Hepimize geçmiş olsun" ifadeleri yer aldı.

Kızılay da Twitter'dan yaptığı açıklamayla deprem sonrası gelişmelerin Kızılay ekipleri tarafından yakından takip edildiğini duyurdu.

Artçılar sürüyor

Yaşanan depremin ardından 06.38'de merkez üssü Dağoylu-İhsangazi olan 3.5 şiddetinde bir deprem daha meydana gelirken, bu depremleri 06.47'de 2.2 şiddetinde, 06.57'de 1.9 şiddetinde ve 07.05'de 2.3 şiddetinde olmak üzere artçı sarsıntıların takip ettiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.