Meclis Batmazoğlu başkanlığında gerçekleşti

Meclis Batmazoğlu başkanlığında gerçekleşti
Esenyurt Belediye Meclisi Ekim ayı oturumu toplam 27 gündem madde görüşülmesiyle gerçekleşti. Toplantıyı Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu yönetirken meclis gündeminde Sulh talepleri yapılan imar uygulamaları dikkat çekti.

Av. Emin Batmazoğlu’nun başkanlığında toplanan ve 27 gündem maddesinin çoğunluğunu Sulh talepleri oluşturdu. Sulh taleplerine ilişkin maddelerde iktidar ve muhalefet partilerinin meclis üyeleri fikir ayrılığına düşerken CHP Meclis üyesi Taner Uluğ, Sulh taleplerine ilişkin Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu’nun detaylı bir şekilde anlatmasını talep etti.

30 yıl önceki defterleri karıştırıyorlar…

Meclis Başkan Vekili Av. Emin Batmazoğlu, “Belediye kanununda açık bir yüküm vardır. Kesinleşmemiş bir alacak varsa Sulh’u ancak meclis yapar bu konuda meclisin yetkisi vardır. Her istenilen madde meclise taşınamaz bu durum yasalarda yoktur. Geçmişte yapılan hatalar ve gayrimenkullerin aşırı değerlenmesi sebebiyle herkes eski defterleri karıştırıyor. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz günlerde belediyemize bir dava açıldı. Bundan 30 yıl önce Esenyurt, Bakırköy Belediyesine bağlı iken bir işlem yapılmış ve onun iptali için dava açıyorlar. Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen eski defterleri karıştırıyorlar. Bu kurumu korumak kollamak zorundayız, aksi halde bu kurum işlemez hale gelir. Geçmişte yapılan hatalar ve mağdur edilen vatandaşlar bugün gelip sulh davaları ile belediyenin kamyonunu, dozerini veya diğer iş makinelerini haczediliyor. Fakat bunları sırasıyla çözüyoruz” dedi.

Diğer gündem maddeleri ile ilgili görüş ve sorularını yönelten CHP gurubu meclis üyelerine AK Parti Gurubu adına Mustafa Akboğa açıklama getirdi.

Meclis 25’nci maddesi olan Adıyaman ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yer tahsisi yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi ile ilgili Hukuk Komisyon Raporu meclis gündeminden oy birliği ile geçti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.