Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası yeni dönem açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası yeni dönem açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı basın açıklamasında koronavirüs tedbirleriyle ilgili artık yeni bir döneme geçildiğini duyuran Koca, bu dönemin vaka sayılarına göre "yerinde karar" dönemi olacağını açıkladı.

Bilim Kurulu ile bir araya gelerek salgınla mücadelede mevcut durumu ve yürütülen çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Koca, geçen hafta bahsettiği yerinde karar dönemine değindi.

"Normale dönebilmek için vaka sayılarını azaltmak zorundayız"

"Ülkemizde tedbirlere ve kısıtlamalara uyumun etkisini hep birlikte gördük" diyen Fahrettin Koca, ülke genelindeki vaka sayılarında bir süredir 7-8 bin bandında bir sıkışma olduğunu açıkladı.

Her gün 100'e yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Sağlık Bakanı Koca, normal döneme dönebilmek için vaka sayılarını azaltma mecburiyetinde olunduğunu belirtti.

Türkiye genelinde de görülen mutasyonlar için etkin bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Koca, bazı mutasyon türlerinin bulaşma oranının çok yüksek olduğunu ve bu riskin göz ardı edilmeden tedbirlere uymaya ısrarla devam etme çağrısı yaptı.

5 milyon doz aşı yapıldı

Açıklamasında aşı programına da değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programının hakkaniyetle değerlendiren her kesimden ve dünyanın her kesiminden takdir topladığını belirtti.

4.2 milyonu birinci, 800 bin ikinci olmak üzere toplamda 5 milyon doz aşının yapıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, sırası gelen vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevı alarak kamu ve özel hastaneler ile aile hekimliklerinde aşı yaptırabileceklerini hatırlattı ve kalabalıkların oluşmaması için olabildiğince yaygın randevu verildiğini belirtti.

Bu kapsamda randevuların, tüm kamu ve özel hastanelerde mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında da alınarak aşıların yaptırılabileceğini açıkladı.

Kontrolleri tamamlanan aşılar devreye girdikçe takvimi hızlandıracaklarını belirten Koca, mümkün olan en kısa sürede Bilim Kurulunun belirlediği stratejiye uygun olarak aşılamayı tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu hususta Koca, vatandaşların sağduyusu ve güçlük sağlık alt yapısına olan güvenini de yineledi.

"Teorik eğitimler yüz yüze devam etmeli"

YÖK'ün bugün yaptığı açıklamada üniversitelerde yüz yüze eğitim ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan cevap beklendiği belirtimiş ve gözler Sağlık Bakanlığı'na çevrilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında bu hususa da değinerek, Bilim Kurulu toplantısında yüksek öğretim ile ilgili de değerlendirmeler yapıldığını ve yapılan bu değerlendirmelerde uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletildiğini açıkladı.

"Covid-19'a karşı en büyük iki silah, aşı ve doğru bilgi"

Covid-19'a karşı en büyük iki silahın aşı ve doğru bilgi olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem aşıyı hem de doğru bilgiyi toplumda yaygınlaştırmak için gereken her şeyin yapılacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.