Şile açıklarında gemi battı

Şile açıklarında gemi battı
Fırtınanın etkili olduğu İstanbul'da Şile açıklarında kömür yüklü bir gemiyle irtibat kesildi, geminin battığı belirtiliyor.

İstanbul'da geceden itibaren etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Şile’de kömür yüklü bir gemi ile irtibat kesildi. 12 personelin bulunduğu geminin battığı bildirildi.


Gemiden haber alınamaması üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Volgo Balt 199 geminin personelini kurtarma çalışmaları başladı.

Bu arada, Kilyos'ta da bir gemi sürüklenmeye başladı. Makine arızası olduğu ifade edilen gemi karaya oturtularak kurtarılmaya çalışılıyor. Dumanların yükseldiği gemide de 14 personelin bulunduğu açıklandı.  

62 TANKER ROTASINI DEĞİŞTİRDİ

Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli  poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor.Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 62 yerli ve yabancı  bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz  nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi  sahiline çevirdi.

Poyrazın sabah saatlerinde hızını azaltmasının ardından, 45 yerli ve  yabancı bandıralı şilep ve tanker, boğazlardan geçmek üzere demir aldı. Diğer  gemiler ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'deki bekleyişlerini  sürdürüyor.

Öte yandan, Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri de poyraz  nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın, zaman zaman  karayele dönüşerek etkili olacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.