Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ifade vermeye gidecekken gözaltına alındı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere iktidar kanadınca hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gözaltına alındı.

Gelişmeyi, Avukat Eren Keskin, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu:

"Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Bir adli tıp hekimi, TTB Başkanı çağrılınca ifadeye gidecekken gözaltına alınıyor. Gözaltında tutulan gazeteciler ve Şebnem Korur Fincancı.. Sizi asla yalnız bırakmayacağız."

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, Fincancı'nın avukatının şunları söylediğini paylaştı: 

"Başsavcılıktan ifadeye çağırılacağı bilgisini aldık savcılıktan. Ancak biz ifadeye çağrılmasını beklerken evine bir baskınla gözaltına alındı. Biz de İstanbul'a hareket ediyoruz."

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA: GÖREVİNE SON VERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Fincancı 'terör örgütü propagandası yapmak'la suçlandı: 

"PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun ‘Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…’ şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur."

NE OLMUŞTU?

TTB Başkanı Fincancı, katıldığı bir programda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddiasını değerlendirmiş ve 'konunun araştırılması gerektiğini' söylemişti. 

Bunun üzerine iktidara yakınlığıyla bilinen isim ve medya kuruluşlarınca hedef haline getirilen Fincancı için Erdoğan ve Bahçeli de şunları söylemişti:

Erdoğan: "Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız."

"Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum."

Bahçeli: "(...) Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. Türk Tabipleri Birliği’nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır."

Fincancı daha sonra yaptığı açıklamalarla söylediklerinin çarpıtıldığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.