‘Üçü bir arada’

‘Üçü bir arada’
Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin en modern lise projelerinden birine imza atıyor. Lisenin yanı sıra içinde sağlık ocağı, bilgi evi ve kapalı spor salonunun da yer alacağı kompleks, 2011 yılında hizmete girecek.
Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin en modern lise projelerinden birine imza atıyor. Lisenin yanı sıra içinde sağlık ocağı, bilgi evi ve kapalı spor salonunun da yer alacağı kompleks, 2011 yılında hizmete girecek.
Atatürk Mahallesi’nde yapılacak olan lise projesinin temeli atıldı. 10 ayda tamamlanması planlanan proje, lisesi bulunmayan Atatürk Mahallesi’nde önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Projede, 4’ü laboratuar olmak üzere 36 dersliğe sahip olacak liseye ek olarak, 600 kişilik kapalı spor salonu, 4000(yılda) öğrenciye öğrenim imkanı sunacak Bilgi Evi ve 16 odalı modern bir sağlık ocağı bulunacak.
EĞİTİM VE HUZUR YUVASI OLACAK
5 katlı olarak tasarlanan ve toplamda 15 bin 612 m2 inşaat alanına sahip olacak projenin lise bölümünde, 215 m2 kütüphane, 300 kişilik çok amaçlı tiyatro salonu, resim ve müzik sınıfları ile birlikte yemekhane yer alacak. Öğrencilere kaliteli eğitimi tam anlamıyla sunabilecek proje, içinde bulunan Bilgi Evi sayesinde, Atatürk Mahallesi’nde yaşayan çocuklara bilgi, hobi ve beceri kazandıracak. Küçükçekmece’deki büyük değişimin simgelerinden biri olan proje, bunlara ek olarak tüm mahallenin rahatça kullanabileceği son teknolojiye göre planlanmış sağlık ocağıyla tam bir huzur yuvası olacak.  
SÖZ VERDİĞİMİZ SÜREDE BİTECEK
Atatürk ve Mehmet Akif Mahallesi’nde yaklaşık 120 bin nüfusun yaşamasına rağmen tek bir lisenin dahi bulunmadığını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Belediye olarak bu noktada duyarsız kalamazdık. Çalışmalara başladık. 10 ay gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz. Çünkü çocuklarımıza bir söz verdik.” diye konuştu.
Kamu kuruluşlarının bu gibi projeleri tamamlama konusunda sıkıntılar yaşadığına değinen Başkan Aziz Yeniay, “Bu tür projelerin bitirilmesi uzun zaman alıyor. Ancak bizim projemiz on ayda bitecek dev bir projedir. Finansman ve teknik sorunları çözerek bu işe başladık. İnşallah bir sonraki eğitim sezonunda Atatürk Mahallesi’nde yaşayan çocuklarımız kendi mahallelerinde okullarına gidecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.