SPOR İLÇESİ ÇATALCA

Son yıllarda Çatalca suç oranının düşmesiyle hiç olay olmayan bir ilçe konumuna gelmiştir. Çatalca ilçemizin huzur dolu bir ilçesidir. Erguvan festivalinde çok şükür hiç bir olay gerçekleşmemesinin tek sebebi genç nüfusun sporla iç içe olmasıdır. Spor sever belediye başkanı nerdeyse her gün gençlerle maç yapar.

Çatalca kaymakamımız her ay kesin bir turnuva düzenler. İlçe spor müdürümüz; ‘’bunlar olurken hiç suç olur mu? ben 23 yıldır Çatalca’da antrenörlük yapıyorum son 3 ve 4 yıldır hiç bu kadar sportif faaliyetler olmadı’’dedi. Yaklaşık 3 ay önce ata savunma sanatı Türkiye şampiyonası Çatalca’da yapıldı. Rekor katılımla ilçemizin adını tüm Türkiye duydu. Kaymakamlık turnuvası yabana atılmaz çünkü, kurumlar arası rekabet bunun yanında kardeşlik kaynaşmada getirir. Dahası okullar arası tenis turnuvaları,belediye spor branşları,ismek spor branşları diye devam ediyor. Ben kaymakam beyin yerinde olsam araştırma yaparım kesin Çatalca birinci gelir. Çünkü şöyle ki nüfus oranına göre spor yapan insan sayısı çok, hatta rekorda. Her köye çim saha yapılıyor, her okulun spor salonu var buda başlı başına zaten bir rekor.
 
KARATENİN KALBİ ÇATALCADA ATACAK

İstanbul il spor müdürlüğü faaliyet programında yer alan minik yıldız karate lig şampiyonası Çatalca’da yapılacak. 28-29 Eylül 2013 cumartesi-pazar Ziya Altınoğlu spor salonunda sunulacak. Şampiyonaya  lig usulü olup 
18 takımdan oluşan karate ligine ilçemiz, Çatalca’da takım olarak seçmeleri kazanarak katılmayı hak ederek 18 takım içerisinde yer aldı.

Çatalca yıldız erkekler takım müsabakalarına  8 kişiyle ilçemizi temsil edecek sporcularıma başarılar dilerim. Spor ilçesi Çatalca her gittiğimiz yurt içi yurt dışı müsabakalarda ilçemizi çok iyi tanıtmamız sonucu, herkes Çatalca’nın nasıl başarılı olduğunu gördü. Karatede uluslar arası 9 madalya alan Çatalca’nın lig elemelerinde en iyi sonucu alacağını umuyorum.
 
Karate lig seçmelerinde bir ilk müsabakalara katılacak. Hakem ve antrenörlere öğlen yemeği Çatalca belediyemizden ikram edilecek. Yine hakem ve antrenörlere içecek ikramı çatalca kaymakamımız DR. NEVZAT TAŞTAN’dan verilecek. Ben burada hakem ve antrenör arkadaşlar adına sn. kaymakamımıza ve sn. belediye başkanımız CEM KARA’ya  çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik budur. Önceki şampiyonada yanlış anlamadan dolayı sıkıntılar oldu, ama biz spor adamıyız bizlere yardımcı olan büyüklerimize teşekkür ederim.

LİG müsabakalarına katılacak ilçe ve takımlarımız: Çatalca,  Er.sa sok , Şamiloğlu ,Lüleburgaz ,Kaptan karate, Ümraniye çelebi,Küçükköy , Yılmaz karate, B.evler, K.çekmece , B.çekmece, Udosan, Efsane sok, Alkan sok, Sultan gazi, Adaşlar sok, Karahan sok, Arslan karate, Çırlar sok. Çatalca’da lig seçmelerine katılacak takımlara başarılar diler ve Çatalca’ya hoş geldiniz  hoş geldiniz diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi