Çatalca'nın madalya avcıları

Çatalca'nın madalya avcıları
Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yılında Türkiye'de yetişen binlerce sporcu farklı branşlarda aldıkları madalyalarla göğsümüzü kabartıyor. Bu gurur tablolarından sonuncusu ise Çatalcalı minik şampiyonlar oldu. Çatalca Belediyesi Karate Antrenörü Muzaf

Futbol, basketbol ve voleybol branşlarında dünya çapında gelen başarılar ülkenin gurur kaynağı olurken bu branşların dışında da ülkemizi temsil eden ve birincilik kürsülerinde al bayrağımızı dalgalandıran yüzlerce sporcumuz bulunuyor. Çatalcalı minik şampiyonlar Hasan Celal Yıldırım ve Begüm Gültekin de Karate branşında Türk Bayrağı'nı uluslararası platformlarda dalgalandırıyor.


103 madalyası var


Tam 103 madalyaya sahip olan Hasan Celal Yıldırım, yıldızlar kategorisinde; WSF Dünya Şotokan Karate Şampiyonası'nda kendi kategorisinde Dünya Şampiyonluğu ünvanını elde etti. Siyah kuşakta Balkan Şampiyonluğu da olan milli karatecimiz Hasan Celal Yıldırım, bir değil iki kategoride birden madalyaları toplamış durumda. Hasan Celal Yıldırım'ın, Kata ve Kumite diye adlandırılan iki ayrı kategoride de dünya birinicliği bulunuyor. Hasan Celal Yıldırım, ileride kendisi gibi başarılı şampiyonlar yetiştiren bir antrenör olmayı hedefliyor.


Begüm Dünya 3.'sü


Bir diğer başarılı Karatecimiz ise Begüm Gültekin. Karate'ye yeni başlamasına rağmen, Begüm Gültekin WSF Dünya Şotokan Karate Şampiyonası'nda yeşil kuşakta bronz madalya almayı başardı. Begüm Gültekin de büyüdüğünde Hasan Celal Yıldırım gibi antrenör olmak ve geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyor.


Hedef 2020


Minik şampiyonları yetiştiren, Çatalca Belediyesi Karate Antrenörü Muzaffer Yıldırım da çok emek harcayarak bugünlere geldiklerini; çok çalıştıklarını anlattı. Yıldırım, Begüm ve Hasan Celal'in gelecek vaadeden sporcular olduklarını belirterek hedeflerinin 2020 olimpiyatları olduğunu söyledi. Antrenör Yıldırım, aile desteğinin çok önemli olduğunu kaydetti ve bu anlamda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın kendilerine çok destek olduğunu, belediyenin tüm imkanlarını minik sporcular için seferber ettiğini söyledi. BARBAROS ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.