Operasyon Futbol Federasyonu'na sıçradı

Operasyon Futbol Federasyonu'na sıçradı
Şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik de aramalar yapıldı.

 Futbol Federasyonu'nda görev alan 3 isim gözaltına alındı. Devletin bir çok kademesi bu operasyonda organize suçlarla mücadele ekiplerine büyük destek verdi. Yeni futbol yönetiminin de bu operasyonlar çerçevesinde İstanbul polisine destek verdiği bildiriliyor.

Futbolda şike iddialarına yönelik 15 ilde düzenlenen operasyonlarda, futbol kulübü başkanlarından futbolcularına kadar 46 kişi gözaltına alındı.

Süper Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından çıkan şike iddiaları üzerine savcılık talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Konuyla ilgili soruşturmayı sürdüren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fenerbahçe, Beşiktaş, Eskişehir ve Sivasspor kulüpleri üzerine inceleme başladı. Özellikle şampiyon Fenerbahçe'nin oynamış olduğu Eskişehir ve Sivasspor maçlarını mercek altına alındı.

Teknik takip ve projeli çalışmaların ardından İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde 15 ilde sabah saat 06.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon yapılan yerlerin arasında kulüp binaları, külüp yöneticisi ve futbolcuların evleri yer alıyor. Baskında aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.