Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Suçlu itaat kültürüdür!

Eyyy ahali duyduk duymadık demeyin, bal börek çörek varken zeytin ekmek yemeyin. Sonrada yahu ben bunu hiç duymamıştım demeyin. Kulağınız açında beni dinleyin (pardon beni okuyun)!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde kabinede değişiklik olacağı yönündeki söylentileri, “Her an her şey olabilir” şeklinde değerlendirmişti. Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, söylentilerin sorulması üzerine, “İsimleri bana da verin, bana yardımcı olun” der. Erdoğan, Sağlık, Maliye, İçişleri gibi bazı bakanların isminin zikredilmesi üzerine, “Arkadaşlar her an her şey olabilir” demiş.

14 Oca 2013 Bakanlar Kurulu toplantısında bazı bakanların Başbakan Erdoğan’a “Bizi görevden alabilirsiniz” dediği iddia ediliyor.

Ne kadarda hoş! Sanki demeseniz almayacak, sanki siz demeseniz muktedir değil.

Bu ülkede lidere endeksli bu siyasi partiler yassı ile ayaklarına kapansanız istediği an siz görevden alacağını çok iyi biliyorsunuz. Erdoğan sizin bu kul politikacılığınızı ses çıkartmamanızı ülke siyasetini sizden çok iyi bildiği için sizin lideriniz bunu unutmayınız sayın bakanlar!

Biatkar Kul siyasetinin sonucu Erdoğan içinde diğer liderler içinde aynı şeyler. Bırakınız beyler suçlu aramayınız, suçlu başdır ayak değil, baş nereye giderse ayak oraya gider.

Bu ülkede “siyasi partiler yasası değişmeden siyaset yapılamaz”. Lidere biat eden ona kul olan emir erleri çıkar ortaya, onlara da vatandaş siyasi der ve siyasetin adı kötü olur. Aslında siyaset erdemdir onurdur lakin yapabilene.

Deprem nasıl ki önceden bilinemiyorsa bu ülkede de siyasi gelecek hatta yarın ne olacak pek bilinmez. Deprem bilimciler derki; Evini sağlam yap depremden korkma!

Eyyy siyasiler sizde siyasi partiler yasasını düzgün yapın liderden siz korkmayın, rejim tehlikesinden vatandaş korkmasın.

Bu ülkede siyasi partiler yasasını da siz, yıkılan evleride siz siyasiler yapmadınızmı?

Bakınız belediye meclislerin il genel meclislerine kaç tane akademiysen sanayici karşılığında kaç müteahhit var!

Akademisyen Doktor, Avukat, Mimar, Mühendis, işletmeci vs olmak için yıllarca okuyarak diploma alıp bu işte ustalık kazananların karşısında kaç tane ilkokul mezunu olan var?

Bir ülkede Siyaset ne zamanki toplum menfaatine yapılır işte siyasetten o gün onur duyulmaya başlanılır. Bir ülkede siyaset bireysel edinimiler için yapılıyor ise, bu yazıdaki gibi yerden yere vurulur.

Hırsların çıkar ilişkilerinin beklentilerin yağlı, Beceri ve hizmetin çok yavan olduğu bir ülke insanından beklentilerimiz yoksa çokmu fazla!

Bir Hastaneye doktor veya bir kuruma mühendis aranıyor denildiğinde bu koltuk hırslıları neredeler, neden KPS sınavlarındaki gibi sıraya girmezler, neden tarihi koltuk savaşları gibi mücadele etmezlerde? Dünyanın en zor işi olan insan ilişkilerinin düzenlenmesi ve ülke yönetmek için toplum mühendisliğine koşarlar.

Bu koşanlara yukarıdaki birileride sürekli destek verir, Verir çünkü koşarak yanına gelenler davetle gelenler gibi talepte bulunmaz sadece onu oraya getirenin dediklerini yaparlar.

Evet, Bakanlar kabine toplantısında Başbakan Erdoğan’a “Bizi görevden alabilirsiniz” demişler-miş.

Tabii ki "özdemi sözdemi" onu biz değil diyenlerin kendileri bilir!


twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi