Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Suçlu kim?

Suçlu kim?


Silivri de 2006 yılında kumluk mevkiinde bir kısmı şahsa bir kısmı da kamuya ait yere yapılan Risus eğlence mekanı geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi tarafından yıkıldı. Yapımına başlandığı o günlerde CHP’nin şiddetle karşı çıktığı eğlence mekanı tüm eleştirilere rağmen tamamlanmış ve hizmete başlamıştı. Daha sonra yerel yönetim değişti ve CHP’li Belediye Başkanı koltuğa oturdu. Herkes o dönemde Risus’un yıkılmasını beklerken bizim başkan tuttu oraya ruhsat verdi. Yetmedi bir de gidip açılışını yaptı. Beklide Başkan Işıklar’ın en büyük hatası da bu oldu. Yapımında karşı çıktığı yere ruhsat vermek hangi akla hizmet anlamış değilim. Ancak buraya trilyonlarca lira harcayan Tayfun Öztürk’ün sadece harcadığı paralar değil emeklerinin de yerle bir olması, siyasi çekişmeler yüzünden insanların mağdur olması kabul edilir gibi değil. Tayfun Öztürk Silivri Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu haberi gazetemizden okumuşsunuzdur. Öztürk Suç duyurusunda bulundu bulunmasına da bu işin suçlusu kim? Kamuya ve şahsa aite yere bu işletmenin yapılmasına izin veren o dönemin AK Partili Belediye Başkanı mı, Önce karşı çıkıp sonra Ruhsat verip ardından da  yıkan Mevcut Belediye Başkanımı yoksa hiçbir eleştiriyi dikkate almayıp ta o işletmeyi oraya yapan işletme sahibi mi? 
Birde Tayfun Öztürk Mendirek üzerinde bulunan ve yıkım kararı olan kafeleri örnek göstermiş şikayet dilekçesinde. Onların yıkım kararı var onlar yıkılmadı ama benim yerim yıkıldı demeye getirmiş konuyu. Öztürk’ün şikayetinden sonra Mendirek üzerindeki kafelerin de yıkımı an meselsi. Kafelerin yıkılmasından yana değilim. Ancak Risus’un yıkılması kafelerin yıkılmasını hızlandıracağa benziyor. Eğer kafeler yılışırsa  bu yıkımın altında kimlerin  kalacağı da ortada. 
Doktorlar Devletle çalışmak istemiyor mu? 
Aldığım duyuma göre Silivri Devlet Hastanesin de görev yapan 10 tane Doktor istifa etmiş ve Özel hastanelerde göreve başlamışlar. İstifa gerekçeleri de hastane yönetimi tarafından çeşitli noktalarda görevlendirilmeleri ve bu görev yerlerinde tıbbi cihaz eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılarmış. Birde bazı doktorlar Cezaevinde görev almak istemedikleri için istifa ediyorlarmış. Silivri 5 yıldızlı Devlet hastanesine kavuştu ama şimdide doktor sıkıntısı yaşıyor anlaşılan. Umarım hastane yönetimi bu sıkıntıyı en kısa sürede çözüme kavuşturur da  vatandaşlarımız da  mağdur olmaz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi