Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Suiistimal!

Nasıl olsa garanti belgesi var diye bir malı “hor” kullanmak.

Bir yakınının referansıyla gittiği yerde her tür münasebetsizliği yapmak.

Otelin açık büfesinde doldurduğu tabağın yarısından çoğunun çöpe gideceğini bile bile o tabağı tepeleme doldurup gerisinin çöpe atılmasını sağlamak.

Su; (tamlama) kötülük, fenalık, münasebetsizlik. İstimal: kullanma. Su i istimal: kötüye kullanma.

Genelde “suistimal” olarak tek “i” ile yazılır, öylede okunur. Ancak aslı “iki tane (i)” ile yazılıp yani “su i istimal” miş! Böyle olduğunu bende araştırmalarım sonucu yeni öğrendim. Yoksa şuana kadar bende “suistimal” diyordum…

Şimdilik biraz mola vermek zorundayım…

 

***

Evet, “Şimdilik biraz mola vermek zorundayım” deme nedenim, bu yazıya başladıktan sonra Beylikdüzünden bir arkadaşım aradı “Abi, Beylikdüzü Gençlik zamları protesto ediyor, Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekinde geliyormuş seni bekliyoruz.” deyince yazımı yarım bırakıp Beylikdüzüne geçtim.

Beylikdüzü CHP’nin gençleri ellerinden geleni yapmışlar, oldukça heyecanlıydılar. Heyecanın her şey olduğunu bilen biri olarak bu güzel gençliği kutluyorum. Her yerde de Beylikdüzü gençliğin heyecanından ve diriliğinden bahseden biri olarak Gençleri öteleyen onların olması gereken yerleri kapan fotoğraf kadrajına girme heveslisi dinozorlara da hafif bir tebessüm yapmayı da unuttum sanmasınlar!

Biz yine dönelim yazımızın başlığına!

“Suiistimal”, yaşadığımız her ortamda karşımıza çıkması muhtemel bir durum olup kesinlikle engellenmesi zor olsa gerek.

Aynen CHP Genel Başkanı Gürsel Tekinin Beylikdüzü ziyaretinden sonra makam arabasına doluşmak gibi!

Aynen CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı otobüsün üzerine yığılmak gibi.

Aynen CHP Genel Başkan yardımcılarından biri konuşurken yetkili yetkisiz herkesin fotoğraf makinelerinin karşısında olduğu gibi.

Suiistimali en iyi anlatan örneği bir türlü bulamadığımın farkındayım, ancak ne demek istediğimi anlatabildiğimi sanarak buradan CHP Kurmaylarına diyoruz ki; Siz işe yaramaz tabanda karşılığı olmayan birilerini kırmamak adına diğerlerini ötelediğinizin farkındamısınız?

Değiliz diyorsanız; Önce çevrenizdeki insanlar size ne katıyor ona bakacaksınız. Katkısı sadece kendisi için olanları derhal ayıklayacaksınız. Makamınızın suiistimal edilmesine müsaade etmeyip ondan sonrada iktidar hesabı yapacaksınız. Bu işin başkaca bir yolu yok!


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi