İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

Suriye Üzerine...

Suriye Üzerine...

Suriye üzerine bu üçüncü yazım. Gaipten haber verme yeteneğim yok. Olacakları niyetleri gizli amaçları; yurtta ve dünyada yaşanan güncel olayları tarihi gelişmeleri emperyalizmin çirkin yüzünü bilen herkes üç aşağı beş yukarı tahmin eder.
Suriye üzerine son üç ayda üçüncü yazım. ABD emperyalizminin Ortadoğu da ki amaçlarını dünya enerji kaynaklarının paylaşımını olası İran savaşında Hürmüz boğazının kapatılması halinde Suriye’nin limanlarının işlevi,(BOP )büyük Ortadoğu projesinin sondan ikinci uygulamasını (BOP son halkası Türkiye dir daha ona sıra gelmedi)Bunları tek tek yazmıştım. Hepsi gerçekleşiyor. Sıra savaşta.
Tüm bunlar dünya kamuoyu önünde gerçekleşirken yüce Türk halkı ne yapıyor bir bakalım.
Son bir hafta içinde karakolumuz basıldı, mayın ve pusu kuruldu ve ülkemizin değişik bölgelerinde 15 vatan evladı şehit edildi. Bir uçağımız düşürüldü 2 pilot kayıp.

Ülkeyi yönetenler daha önce Davos’ta, deneyip içerde %5 oy artışını sağladıkları boş kabadayılık gösterisi hamaset nutukları yöntemini Gazze’ye gönderilen yardım gemisi Mavi Marmara da öldürülen 9 yurttaş ve Akdeniz de ki petrol arama olayında da denemiş içerde halkın gazını alıp kahraman edalarını sürdürmüşlerdir. Bu kez ayni sözleri ayni yöntemleri Suriye de düşürülen uçağımız içinde uyguluyorlar. Nasılsa halk yiyor. Durduğun yerde bağır çağır yandaş medya şişirsin yalancı pehlivan gibi yağlan kıs bet giy halk alkışlasın hatta anket yaptır dışarıdan dayak yedikçe karizman çizildikçe ülkendeki şehitlerden önemsizmiş gibi hiç bahsetmez bir dönem Gazze'de olduğu gibi şimdi de Suriye’den bahset oyun yüzde ellileri aşsın(anketler doğruysa…).

Anadolu da hani şu meşhur ağa ile maraba hikâyesi vardır. Ağa atlı maraba yaya yola koyulurlar. Bir süre gittikten sonra ağanın aklına bir hinlik gelir derki ey maraba eğer sen bu atın dışkısını avuçlarsan… ben atı sana hibe edeceğim. Ben yaya gideceğim sen ata bineceksin. Maraba düşünür ve dışkıyı avuçlar. Atı alan ve ata binen maraba atlı ağa yaya şehre gelirler dönerken ayni teklifi maraba ağaya yapar ağa köye yaya gitmeyi göze alamaz büyüleyici özellik çizilmesin diye söyleneni yapar atını geri alıp köye at üstünde girer. Marabayı yanına çağırır ve derki biz köyden çıkarken ben at üstünde sen yaya idin şimdi dönüşte ben yine at üstünde sen yaya peki biz bu at dışkısını niye avuçladık…
Şimdi içerde yangın var.40 yurttaşımızın hayatını kaybettiği bir savaş iktidarı teslim aldıklarında olaylar sıfır noktada komşularla dostluk ilişkilerimiz var. Terör son yıllarda durmadan can alıyor. Ülkede bölünme provaları yapılıyor biz bütün bunları bırakıp neden Suriye ile uğraşıyoruz. Kandile gidemeyen uçak Suriye hava sahasına nasıl ve niye gidiyor. Memura işçiye emekliye %4 zam verip %5 gelir vergisini artırarak geri alırken Kilis’te Hatay da kamplar kurup Suriyeli muhalifleri yedirip içirip milyonlarca dolar niye harcıyoruz. Ey benim duyarlı halkım ne olur hafızanızı zorlayın. Aklınızı beyninizi vicdanınızı zorlayın cüzdanınızı kontrol edin. Şehitlerinize yüksek sesle ağlayamıyorsunuz sesinizi çıkarmıyorsunuz hala anketlerde %53 destek verdiğinizi söylüyorlar doğruysa son defa bir vicdan muhasebesi yapın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi