“TEK BAYRAK” DİYENE BAK

Tek millet,tek devlet,tek bayrak üçlemesini sık sık yineleyen Usta’nın amacı ulus devlete sahip çıkmak,onu sakınmak değil,halkın hassasiyetlerini kullanarak oy devşirmektir.Kürt-Türk federasyonuna karşı olduğunu söylemeyen,her fırsatta ülkede ne kadar etnik grup varsa hepsini bir bir sıralamaktan zevk alan Usta’nın tek millet,tek devlet konusundaki samimiyetinin  inandırıcı olmadığını artık biliniyor.Usta,tek bayrak konusunda da samimi değil.Bunu bizzat  itiraf etti.

Anadolu toprağının düşman işgalinden kurtarılıp tek bayrak altında vatan yapılması kararının alındığı Erzurum’da konuşan Usta,millete,evlerinin balkonlarına ay-yıldızlı ya da Atatürk baskılı bayrak değil de üç hilalli yeşil bayrak asmalarını buyurdu.Üç hilalli bayrak,Erzurum’da Atatürk’ün başlattığı milletleşme savaşı sonunda devrini tamamlamış olan ümmet dönemine ait  bayraktır.
Millete ve milliyete karşı olan “ümmet” tutkusu, Osmanlı’yı diriltme hayallerini de besliyor.Bu ham hayal Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Irak’ta,Suriye’de ve bütün Ortadoğu’da yanlışa sürüklüyor.AB’den uzaklaştırıyor,uygar dünyadan koparıyor.O yanlış,”derinlikli dış politika” ambalajıyla millete yedirilmeye çalışılıyor.

Bir ulusun bayrağı tektir ve o ulusu oluşturan milletin ortak değeridir.Ay-yıldızlı bayrağımız egemenliğimizin,bağımsızlığımızın,onurumuzun simgesidir.Tarihsel ve sosyolojik olarak en son şekillenişimizin ifadesidir.Bu şekillenişin adı,Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Üç hilalli yeşil bayrak,Türkiye Cumhuriyeti’nden önceki fütuhatçı-feodal ümmet topluluğu olan Osmanlı’nın simgesidir.Ulus devletin yurttaşı,hele yöneticisi,eski döneme ait değerleri savunarak bugünü algılayamaz.Kafası eski çağda,bedeni günümüzde yaşayamaz.Erdoğan’ın,”ben laik değilim ama laik bir ülkenin Başbakanıyım” sözü, bu imkansızlığı anlatması bakımından ilginçtir.

Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’nin yurttaşlarına,”evlerinizin balkonlarına üç hilalli yeşil bayraklar asın” talimatını verenlerin tek devlet,tek vatan,tek bayrak edebiyatı yapmalarının hiçbir anlamı ve önemi yoktur.”Tek vatan” diye bağıranların,el altından bölücülerle gizli pazarlık yapmaları izah edilemez.“Tek bayrak” deyip dururken, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarından üç hilalli yeşil bayrak dalgalandırmalarını istemek tam bir takiyyedir.

Dünyaya karşı egemenliğimizi gösteren,varlığımızı kanıtlayan ay-yıldızlı bayrağımız altında değil de üç hilalli ümmet bayrağı altında toplanmamızı isteyenler ulusal bilinçten yoksun,ulus devletin birleştiriciliğinden habersiz,ümmet döneminde kalmış,Atatürk’le uygar uluslar ailesinin eşit ve onurlu bir üyesi olma yoluna girdiğimizden bihaber cahillerdir.

Cehaleti giderecek tek araç eğitimdir.Ne yazık ki 444 düzeniyle eğitimimiz,üç hilalli yeşil bayrak altında yapılan medrese eğitimine indirgenmiştir.
Üç hilalli yeşil bayrağa, Ortaçağ eğitim düzenine, her türlü gericiliğe ve baskıya  karşı olduğunu,ulus devlete ve Atatürk’e bağlılığını  halkımız Taksim’de göstermiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi