TEŞEKKÜRLER ÇATALCA İLÇE TARIM MÜDÜRÜNE

 Önceki köşemde Çatalca İlçe Tarım Müdürlüğünün çiftçinin  sorunlarıyla ilgilenmediğini, birçok çiftçimizin mağdur olduğunu yazmıştım.
Bakın şimdi işini bilen eski İlçe Tarım Müdürü gitti, dairede herkesin yüzü gülüyor yeni müdürümüz Kadir bey tam İlçe Tarımla ilgili sorunları yazmaya başladığım zaman göreve geldi. Benim köşemi okuduğunu birçok çiftçinin  mağdur olduğunu dilekçeyle bana  bildirdiler  zaten, sizde yazmıştınız çiftçiye hastalıklı ay çiçeği tohumu satıldığını mağdur olan çiftçilerimizin incelemeler  sonucu, gerçekten hastalıklı tohum kullandıkları ve çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderildiğini bundan sonra köylerimizdeki çiftçilerimizi belirli günlerde toplantı yaparak ilaçlamayla ilgili bilinçlendirmeyi  ve ayrıca traktörlerimizin köy içerisinde ilaçlamadan dolayı tekerleklerindeki birikmiş zehirli ilaçları köy girişine yapılacak olan traktör duş sistemiyle bu sorununda ortadan kalkmasını sağlayacağını  söyleyen Çatalca İlçe Tarım müdürü daha bir çok projemiz var dedi.
                                                                 
 HABERDAR YAZDI HERKES DUYDU
Hatırlarsınız önceki köşemde vay çiftçinin haline yazmıştım, Haberdar Gazetemizde manşetten vermişti. Çiftçiye hastalıklı tohum satmışlar çünkü delil vardı, ziraat mühendislerinin  raporu aynen böyleydi, evet tohumlar hastalıklı ve sonunda herkes diyor ki Haberdar yazdıysa doğrudur, gerek gazete sahibi gerekse çalışanlar delil olmadan yazmazlar işte Haberdar farkı bu. İlçe Tarım müdürü hakkında yazdıklarım halkımızın haklı şikayetiydi ve sonunda çözüldü. Bizlerde de bu kurumun başındaki kimse ona teşekkür etmek gerekir, sorumlu gazetecilikte bence böyle olması gerek herkes keşke böyle yapsa kimi atanmışlar sorumlu olduğu yerleri satar, kimide böyle kalkındırır  önceki İlçe Tarım müdürü işini biliyordu helal olsun İstanbul’un en güzel ilçesine müdür olarak gitti, nasıl mı gitti? şimdi günün modası iyi bir yere gitmek istersen önce dindar gibi gözükeceksin sonra evde balkonda rakılı mangalını yine yap kimse bilmez, şöyle Cuma günü oldu mu sala verilirken yani namazdan yarım saat önce şöyle bir ayağa kalkacaksın yüksek sesle Allah’ım sana şükür diyeceksin, tabi ortam kalabalık olacak biraz tebessümle sana bakan oldu mu Cumaya ne kadar var arkadaşlar derki, herkesin dikkatini üstüne çek tam Cuma yaklaştı mı bir tanede İlçe Milli Eğitimde var tam koridorda, haydi arkadaşlar Cumaya giden yok mu? der oradan bir odaya bakar yanacaksın, bunu esprili şekilde söyler. Ya işte mevzu bu bunları yapın bak bakalım giden İlçe Tarım Müdürü gibi padişah olursunuz  deneyin..
Yalnız giden eski müdür bir tane baronunu unutmuş, Çatalca da merak etme oda senin yolunda ama yakın güzlüğünü çıkarması gerek.
                                                             
 DAMIZLIK BİRLİĞİNDEN KURTULDUK
Çiftçilerimiz böyle diyor Allah senden Haberdar Gazetesinden razı olsun, yazmasaydınız bu damızlık birliği anamızı ağlatacaktı. Hemen bilmeyen okuyucularımıza damızlık birliğini tanıtalım İstanbul’un 39 İlçesine bakan, hayvan giriş çıkışlarını denetleyen ve bunlara kimlik kartı gibi küpe takan, içlerinde bazı veteriner çeteleri barındıran damızlık birliğini şimdi dediniz vay anasını demi aynen öyle resmen çiftçinin alın teriyle  oynuyorlardı,
diğer illerden sahte küpe takarak ilçemize hastalıklı hayvan sokuyorlardı, sonra anlaştıkları mezbahaya yarı fiyatına satarak köylülerimizi adeta perişan etmişlerdi, ama şimdi Haberdar sayesinde bu sorunda çözüldü. Damızlık birliğinden küpe yetkisi alınarak İlçe Tarım müdürlüğüne verilmiştir. Bunları bana Kestanelik İzzettin köyündeki halkımız söyledi,
bana ve gazetemize İlçe Tarım müdürümüze teşekkür ettiklerini Allah razı olsun sizlerden dediler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi