TEŞEKKÜRLER ŞİROĞLU İNŞAAT

Hani derler ya bu dünya ne sana nede bana kalmaz dünya malı dünyada kalır, ama bazıları da var ki dünya malını kazanır ve vicdan sahibiyse ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımı yapar,yaparken de kimsenin haberi olmaz. Bugün sizlere bu sıfatı taşıyan Çatalca’mızın ünlü ama bir  o kadarda mütevazi müteahhit’imizden bahsedeceğim.
 
20 yıldır yazarım kolay kolay herkesi köşemde yazmam ama, bazıları var ki gel de yazma Şiroğlu inşaatın sahibi  Ali Özbek tam bir spor sevdalısı.Sizleri temin ederim ki yazacaklarım benim öğrencilerime yaptığı sponsorlukla alakası yok. Ali bey tam bir yıl önce bana dedi, hocam Temmuzda gel görüşelim gitmedim. Yolda karşılaştık hocam gelmedin tamam dedim doğrusu birazda tereddüt ettim, çünkü 2 yıl önce Çatalca’nın sözde bir müteahhidi bana söz vermişti, maddi durumu iyi olmayan öğrencimi uluslar arası maçlar götürecektim bana tamam dedi.

Gün geldi gittim yanına maçlarımızın zamanı geldi, sözünüz vardı bir anda inkar etmez mi, ya hoca biz o zaman öyle dedik ama biraz işlerimiz düşük kusura bakma. Tamam dedim ve kendi imkanlarımla sporcumu maçlara götürdüm. Bu tecrübe ile Ali beye biraz acaba dedim ama tanıdığım için yinede içimde kuşku yoktu, bürosuna gittim konuştuk evet hocam benden ne istiyorsun şu bu ihtiyacımız var, tamam başka dedi canının sağlığı dedim Ali beyin kişiliğini bildiğim için yanılmamıştım.

 

Bütün öğrencilerime eşofman takımı yaptırdı Ali bey… Buraya kadar ne var diye bilirsiniz bu köşeyi yazmama sebep olan asıl konu eşofmanları giyen sporcularım, yolda yürürken herkes görüyor Şiroğlu inşaat yazısını, yoldan geçerken bir abla bana dedi evladım bu Şiroğlu benimde çocuğumun elinden tuttu burs verdi, Allah razı olsun bunu bir kaç kişiden duydum.

Ali bey Çatalca sporun yöneticiliğini de yaptı, alt yapıdaki çocuklara yaptığı babalığı yazsam buraya sığmaz. Ali bey kusura bakma bunları  yazmak zorundayım çünkü halkın söylediklerini yazıyorum Allah sizden razı olsun. Ben sadece bize yardımcı olduğunu düşünmüştüm, meğerse yüzlerce gencimizi topluma kazandırmışsın. Bu köşemi de bunun için yazdım yoksa Ali bey reklamı sevmeyen birisi. Belki de bunları yazdığım için eminim ne gerek var hocam diyecek, çünkü iyilik sever mütevazi insan, yaptığı iyiliğin reklamını yapmak istemeyen birisi. Yukarıda yazdığım gibi bu dünya ne sana nede bana kalmaz kazandığını halkıyla paylaşan, yüzlerce gencimize ekmek veren ve okuması için burs veren böyle işadamlarımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Umarım Ali beyin bu onurlu davranışları bütün iş adamlarımıza örnek olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi