Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Uçuk yazılar!

Kişi, çalışanının sigortasını yapmaz, maaşını tam vermez, çıkan işçisinin alacaklarını reddeder. Zengin olmak, sınıf atlamak için her türlü burjuva pisliğinin içindedir. Lakin sosyal demokratlıktan sol’dan dem vurmaktan geride durmaz.

Kendi içinde devrim yapmadan dışında reform dahi yapamazsın. Bu nedenle ilk iş kişinin kendi iç arınımı olmalıdır.
Evet, son günlerde sol vitrinde pek sık görünen sağ ile solu birbirine karıştıran, eşeği boyayıp babasına satan bazı şarlatanlar; şunu çok iyi bilinki "biz sizi çok iyi tanıyoruz".

***

Kendi bölgesinde esamisi bile yokken son günlerde miting, gösteri ve önemli günlerde dev pankartlar, sosyal medyada sözüm ona bol bol çalışma fotoğraflarını görüyorsanız, biliniz ki o faaliyeti yürüttüğünü iddia eden kurum kesinlikle çalışmamaktadır. Sadece Show yaparak günü kurtarmanın telaşıyla kendini göstermek ve bunun sonucu özellikle yerel koltukları kapmanın peşindedirler. Bunlar kendi siyasi partisinin başta ideolojisi, ilkeleri, temayülleri nedir bilmediği gibi normal sohbetlerde bunların tam karşısındadırlar. Ne yazık ki günümüzde bunlar rağbet görmekteler. Siz siz olun bunlara rağbet etmeyin, asla inanmayın...

***

Can Can' olarak bilinen Zührevi Hastalıklar Hastanesinde geçmişte görev yapan bir doktor ile sohbet ediyoruz.

Doktor, hastaneye gelen seks işçilerinin gelişlerinde kıymetli evraklarıyla birlikte cep telefonlarının da emanete alındığını, çıkarken ise kendilerine geri teslim edildiğini anlatmıştı.

Evet, 90 lı yılların ikinci yarısı, Namı diğer Cancan olan Zührevi Hastalıklar Hastanesine o dönemler Romen, Rus, Ukraynalı seks işçileri de getiriliyor, onlara da aynı muamele yapılıyor. Yani orada oldukları sürece çıkarken verilmek üzere kıymetli eşyaları emanete alınıyor.

Burada ilginç bir şeyle karşılaşmış Doktor arkadaşımız.

Çıkış sırasında yerli ve yabancı uyruklu olanlara kendi telefonları yerine daha pahalı telefonları uzatmışlar, yerliler hemen bu telefonları kaparken, yabancılar ısrarla kendilerine ait olanı istiyormuş. Sonra pil kapaklarını açın isimleriniz orada yazıyor deyince, yerliler “ aaaa yanlışlık olmuş” diye hoş görülmeyi beklerken yabancı fahişeler başları dik gururla hastaneden çıkarlarmış.

Fahişe diye adlandırılan bu insanlarda bile dürüstlük mekanizması nasıl çalışıyor o gün anladığını söylemişti doktor arkadaşım…

 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi