ULUSLARARASI KARATE TURNUVASINDAYIZ

21,22,23 Mart 2014 Uluslararası Turkish Open Karate Turnuvası İstanbul Bağcılar spor salonunda yapılacak. Yaklaşık 45 ülkenin katılacağı bu büyük organizasyonda ilçemiz Çatalca adına herzaman olduğu gibi yoğun katılımla katılacağız. 18 sporcum heyecanla bu büyük organizasyonu bekliyor. 2013'de Bursa'da yapılan Dünya ve Avrupa karate kupasında sporcularım üstün başarılar göstererek rekor kırdılar. Böyle büyük bir organizasyonun ülkemizde yapılması bizler için büyük şans.

Yurtdışında birsürü maddi kayıp ve maddi imkansızlıktan gidemediğimiz turnuvalar oldu. Ama şimdi ülkemizde yapılacak olan karate turnuvasına yaklaşık 2.000 sporcu katılacak. Bu dev turnuvadan başarılı olarak çıkmak kolay değil Bursa'da yaptığımız derecelerin en iyisini burada da yapacağımızdan eminim.Sporcularıma inancım sonsuz.

Yeni katılacak sporcularımın heyecanı görülmeğe değer...  Bu tür büyük turnuvalar sporcular kendilerini geliştirmesi açısından çok önemli. Ülkeler milli takımlarına bu tür büyük organizasyonlarda derece yapan sporcularını tercih ediyorlar. Sporcularda maç yapa yapa tecrübelerini arttırıyorlar. Düşünebiliyor musunuz; sporcularımız dünyanın 45 ülkesinden gelen sporcularla karşılaşıyor. Bu tür büyük turnuvaları ülkemizde başlatan, başta Ercüment Taşdemir ve Hayrettin Hamurcu hocamız ve ekibine teşekkür ederiz. Bugün karate Türkiye'nin yüz akıysa, Akdeniz olimpiyatlarında 6 tane altın madalya alıyorsa, bu tür organizasyonların sayesinde. Gerçekten türk karatesi dünyada bir numara...

Turkish Open Turnuvaları, özel turnuvalar, bazı maçlar cüzi ücretle yapılır. Tabiki karate federasyonumuzun milli takım seçmelerini kazanan sporcularımızı bütün masraflarını devletimiz ve federasyonumuz karşılar. Bazı vatandaşlar 'parası olmayan yurt dışına gidemiyecekmi?' diye soruyor.

Tabiki gider, bahsetiğim gibi karate milli takımına seçildiğinde bir sporcu hiç bir masraf yapmadan ülkemizi temsil eder. Bu turnuvada derece yapan her sporcuya karate elbisesi, çantası, eşofmanı, tüm eldiven ekipmanları ani olarak salonda verilecek. Takımların sayısal çoğunluğuna göre 2000 dolardan tutunda 100 dolara kadar ödül verilecek. Buda önemli benim için ama, en önemlisi sporcunun maçlara girerek tecrübe kazanmasıdır.  Bu tür hediyelerde sporcularımızı bir nebze motive eder. Benim sporcularımın çoğu cuma günü 21:00'da, sabah 9:30 başlamak üzere akşama kadar aynı gün yarışacaklar.

Başta Çatalca kaymakamımız Sn. Dr. Nevzat Taşdan'ı, Çatalca Belediye Başkanımız Sn. Cem Kara'yı ve tüm Çatalca halkımızı Ulusalararası Turkish Karate Turnuvası'na davet ediyorum. Yarım saate olsa gelin izleyin ve görün karatenin ne kadar saygın bir spor olduğunu . Küfür yok, çevreye zarar verme yok, hakaret yok. Annesini dedesini babaannesini alan geliyor.  Ben bütün katılan dünyanın 45 ülkesinden gelen binlerce sporcuya başarılar dilerim. Dünyanın en güzel ülkesine hoş eldiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi