İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

UMUT VE HAYAL TACİRLİĞİ

UMUT VE HAYAL TACİRLİĞİ

Yıllardır emeğini alın terini özverisini ortaya koyarak çalışan vatan sevgisinin yurduna toprağına bağlılığın bedelini yüzlerce şehit ve gazi olarak canıyla ödeyen astsubay meslek mensuplarına her iktidar döneminde bilinen ekonomik ve statü sorunlarının çözümü için sözler verilir umutları yeşertilir sonunda soyguna sömürüye yandaşı yareni zengin etmeye ballı ihalelere dervişlere müritlere dergâhlara vakıflara ulaşan devlet bütçesi nedense assubaylara gelince açık veriyoruz bahanesiyle umutları boşa çıkarılır.

Son bir iki yıldır( TEMAD)Türkiye emekli assubaylar derneğinin gayreti ile kamu oyuna taşınan yıllarca ertelenen assubayların sorunlarının çözümü doğrultusunda ciddi adımların atıldığı söylenmekte hatta bu konuda MSB’lığının hazırladığı yasa teklifinin meclisin gündemine alınacağı söylenmektedir.

Önceki TEMAD yönetimince defalarca bu iktidar mensuplarına iletilen hatta sayın başbakana bizzat anlatılan bu sorunların çözümü doğrultusunda 12 yıldır tek adım atmayanların bu gün assubayların sorunlarının çözüleceğine dair verdikleri sözlere inanmak istiyorum. Ancak öyle sanıyorum ki dağ fare doğuracak umut ve hayal tacirliği assubaylar için hüsranla bitecek.

Dünyanın en büyük ordularından biri olan TSK son yıllarda çalışanları arasında ki ayrımcılığı adaletsizliği sevgisizliği gideremediği birlik beraberliği korku ve baskıya dayanarak sağlayacağını ve bunu ilelebet sürdürebileceğini zannettiği için kendi içinde yaşadığı ihanetler dolaysıyla gelecek yirmi yıllık komuta kademesinde yer alacak eğitimli birikimli mensuplarını kaybetmiş ve bu gün birçoğu cezaevlerindedir.

Artık yola devam ettiğiniz kalanların sesini dinleyin. TSK de; bu ayrımcılığı adaletsiz yasaları sevgisizliği statü ve ekonomik sorunları çözmek ve ömrünü bu ülkenin bekası için veren insanların emekliliklerinde insanca yaşayacakları olanaklara kavuşmasını sağlamak için gerçekçi adımlar atmanın zamanı gelmiş ve geçmektedir. Çıkarın üstünüzdeki zırhları etrafınızda neler olup bitiyor geleceğinin sefalet ücreti olacağını bilen insanlarla komşulara kafa tutup büyük devlet güçlü ordu nutuklarıyla savaşmayacaksınız. Assubayla uzman çavuşla Anadolu’dan gelen vatan ve millet sevgisiyle dolu erlerle savaşa gireceksiniz.

Profesyonel askerlik dediniz binlerce ilanla asker toplamaya çalıştınız katılım beklenenin yarısı olmadı.2-3 milyon maaşla insanları ölüme göndermek mümkün değildir.Onları ölüme götüren vatan sevgisi birlik beraberlik ve hakkaniyetle yönetilecek bir anlayıştır.Vatan savunması parayla değil gönülle yapılan iştir.O gönülleri kazanın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi