Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Üniversite suya mı düştü?

Üniversite suya mı düştü?

Silivri Gündem
 
Yıldırım'dan Mert'çe sözler
Bugün haberimizde de okuyacaksınız. Abdullah Yıldırım, Mehmet Mert'in Mert'çe Söyleşiler'ine konuk oldu. Önemli ve yerli açıklamalar yaptı. Silivri siyasetinden ulusal konulara kadar geniş yelpazede değerlendirmelerde bulundu. Kendini tanıttı, derdini anlattı. Merak edilenlere yanıt verdi. Siyasette geçmişten günümüze yerini, belediye sürecini ve sonrasını, ihale konularını, milletvekilliği aday adaylığı sürecini uzun uzun tartıştı konuştu açıkladı anlattı.
Her zaman kendisine yakışan seviyesi ile dikkat çekti yine. Kendinden emin ve cesur. Kırgınlıklarını aynı cesaretle dile getirebilmek de önemli. Bunlara da değindi. Bir çoğu haberimizde mevcut. Ama Yıldırım yine kendisine yakıştığı gibi davrandı. Uslubunu hiç bozmadı...
 
Bakan'lar Silivri'ye bakacak
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, teşkilatı ile birlikte 3 bakanı misafir etmeye hazırlanıyor. Sanayi ve sanayicilerin sorunlarını dinlemek üzere 3 bakan 19 Mart günü Silivri'de olacak. Sanayi Bakanı ile birlikte iki devlet bakanının da katılacağı toplantının oldukça verimli geçmesi beklenirken toplantıda sanayicilerin sıkıntıları masaya yatırılacak.
 
Kim bu bürokrat?
Ve yine öğrendiğim kadarıyla AK Parti 3. bölgede milletvekilliği adaylığı için bir bürokrat ile temas halinde. Silivri'de görev yaptığı ve sağlık sektöründen olduğu öğrenilen bürokrat aday meselesini ilçe başkanı Metin Karakaş doğruladı. Ancak isim vermedi. Görüşmelerin devam ettiğinin altını çizdi. Yakın zamanda sürpriz bir adayın AK Parti listelerine bomba gibi düşmesi bekleniyor.
 
Üniversite suya mı düştü?
Üniversiteler kentine dönen Silivri'de üniversiteden eser yok. Marmara Üniversitesi, TAVAK üniversitesi, Aydın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi derken Silivri protokol yağmuruyla üniversite kentine dönüverdi. Gerçi hala ortada üniversite falan yok. Habire yapılan anlaşmalarda nedense habire sorunlar çıkıyor. Son olarak Fenerköy'den İstanbul Üniversitesine tahsis edileceğinin sözünü veren Özcan Işıklar yer konusunda sıkıntı yaşıyor. Muhtar yeri vermek istemiyor. Başkan sıkıntıyı çözemiyor. Bizim bir protokol, bir üniversite projesi daha galiba hayal oluyor. Hayali projelerle hayali hizmetlere alıştık artık da, bu kadarı da biraz garip kaçıyor. Bu konudaki ayrıntılı haberimizi de yine bu satırlardan okuyacaksınız.
 
Cezaevine doktor aranıyor
Silivri cezaevinde, mahkumların şikayetleri nedeni ile soruşturma geçirince sicil korkusu saran doktorlar tek tek cezaevinden ayrılıyor. Yüzlerce doktor şikayeti yağınca ve halde böyle olunca hiç bir doktor cezaevinde görev yapmak istemiyor. Konuyla ilgili haber detaylarına haberimizde ulaşacaksınız ama merak ediyorum hipokrat yemini edilirken cezaevi mahkumları bu yeminin kapsamından muaf mı tutuluyor? Yoksa onlar insan yerine mi konulmuyor? Hangi hekim sicili uğruna bir insanı tedavi etmekten kaçabilir doğrusu aklım almıyor...
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi