Arif Sağ'ın gelinine hapis şoku

Arif Sağ'ın gelinine hapis şoku
Pınar Sağ'a 10 ay, Ferhat Tunç'a 25 gün hapis cezası

Türkücü Ferhat Tunç'un Tunceli Nazımiye Düzgün Baba Şenlikleri'nde, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı. Yargıtay 9.Dairenin beraat kararını bozmasıyla tekrar Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Ferhat Tunç hakkında 25 gün hapis cezası kararı verildi.

Ferhat Tunç'un 2006 yılında ikincisi düzenlenen Nazımiye Düzgün Baba Şenlikleri kapsamında verdiği konserde, Tunceli Ovacık İlçesi Mercan Vadisinde öldürülen 17 MKP terör örgütü üyesi hakkında övücü cümleler kullandığı ve '17 Can' isimli türküyü söylediği için hakkında savcılıkça soruşturma başlatılmıştı. Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Ferhat Tunç hakkında beraat kararı çıkmıştı ancak savcılığın itirazı üzerine temyiz edilen karar Yargıtay 9.Dairesi tarafından bozulmuştu.

Yargıtay'ın kararı bozmasıyla dava yeninden bugün Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Tunç'un katılmadığı duruşmada söz alan avukat Osman Süzen, Ferhat Tunç'un öldürülen 17 şahsın örgüt üyesi olduğunu bilmediğini söyledi. Av. Süzen savunmasında, öldürülen 17 Örgüt üyesinin içerisinde Ferhat Tunç'un Ortaokul arkadaşlarının olduğunu şarkıyı da bu yüzden okuduğunu belirtti.

Savcının mütalaasını vermesinden sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, türkücü Ferhat Tunç hakkında 'Suç ve suçluyu övme' suçundan 25 gün hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı erteleyerek 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Çıkıştı Gazetecilere açıklama yapan Ferhat Tunç'un avukatı aynı zamanda Adıyaman İHD Başkanı Osman Süzen, müvekkilinin bir türkü yüzünden mahkumiyet aldığını ve bunu kabul etmediklerini belirterek temyize gideceklerini söyledi. Avukat Süzen, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Mahkeme müvekkilim Ferhat Tunç'u suç ve suçluyu övmekten mahkum etti.ancak verdiği cezayı erteledi, hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar verdi, bu şu demek. 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemediği takdirde bir suç teşkil etmeyecektir. Ama burada önemli olan bir türkü bir konuşmanın halen Türkiye'de suç olarak görülmesi hala toplumsal dinamikleri düşünceden dolayı mahkum etme çabasıdır. Söylenen bir türkü içim mahkumiyet kararı ortadadır bunu kabul etmemize imkan yokturö.

PINAR SAĞ'A 10 AY HAPİS CEZASI-

Malatya'da görülen başka bir davada da Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ'a 'suç ve suçluyu övme' suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, türkücü Pınar Sağ'ın yasadışı terör örgütü TİKKO'nun kurucusu İbrahim Kaypakkaya'yı övdüğü iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mart 2009'da Tunceli Kışla Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Halk Müziği Sanatçısı Pınar Sağ hakkında 'terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi İbrahim Kaypakkaya'yı övdükleri' iddiasıyla TCK'nın 215'inci maddesinde yer alan 'suç ve suçluyu övme' suçundan 2 hapsi istemiyle dava açılmıştı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya Pınar Sağ katılmazken Mahkeme heyeti türkücü Pınar Sağ hakkında 10 ay hapis cezası verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.