Aşure gününe 2500 kişi katıldı

Aşure gününe 2500 kişi katıldı
Silivri'de Alevi Kültür Derneği'nin düzenlediği Aşure gününe 2500 kişi katıldı. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi tarafından Muharrem ayı nedeni ile aşure günü düzenlendi. Mega Saray tesislerinde gerçekleşen etk
Etkinliğe Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye başkan yardımcıları, CHP İlçe başkanı Selami Değirmenci ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve vakıflardan da temsilciler katıldı. Semah gösterileri ve kerbala olayını anlatan ağıtlar aşure günü etkinliğine damgasını vurdu.

 

Önemli olan; onlar gibi düşünüp, onlar gibi yaşayıp, onlar gibi inanmaktır.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi başkanı Tamam Köroğlu etkinliğin açılış konuşmasını yaptı. Köroğlu konuşmasında “Özellikle tek tanrılı dinlerde Muharrem ayına, o ayda meydana geldiğine inanılan olaylar nedeni ile bir kutsallık verilir. Alevi- Bektaşi inancında muharrem ayının önemi ise Hz. Hüseyin’in ailesi ve yakınlarının 10 Ekim 680 yılında Kerbela da katledilmesi ve Hz. Hüseyi’in zalim zulmü karşısında onurlu direnişinden gelir. Önemli olan Kerbela şehitlerimizin çektikleri acıyı ve zorluğu beyninde kalbinde duymak. Onlar gibi düşünüp, onlar gibi yaşayıp, onlar gibi inanmaktır. İnsanca ve onurluca. Kaynayan Aşuremiz ise özgürlüğün hafifliğini ilkelere bağlılığın neticesini, sabrın anlamını ve paylaşımın lezzetini öğretir. Aynı zamanda peygamberimize vefa ve sevgi borcudur.” dedi. Başkan Köroğlu konuşmasının sonunda etkinliğe katkıda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve sponsor firmalara da teşekkür etti.

 

Işıklar'dan Silivri'ye Cemevi müjdesi

Aşure günü etkinliğinde söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Cemevi çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyledi. Işıklar konuşmasında “Öncelikle Muharrem ayınızı kutluyor, tutulan oruçların kabülünü diliyorum. Burada birlik ve beraberliğin kaynaştığını görmekten çok mutlu oldum. Şunu çok iyi biliyoruz ki saygı,sevgi ve hoş görü Aleviliğin temelinde var. Alevilik “yaradılanı severim, yaradandan ötürü” felsefesi ile sevgi ve barışı içinde barındırmış ve hoş görü anlayışı ile bütünleşmiştir. Bu hoş görü ve sevgi dolu birlik ve beraberliği bütünleştirmek adına ilçemizde bir Cemevi yapılamsı için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ümit ediyoruzki önümüzdeki yıl yapılacak olan Aşure günü yeni Cemevi’nde yağılacak.” dedi.

 

Haber: Fatma Sarıbıyık


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.