Avcılar Huzur Evine kavuşuyor

Avcılar Huzur Evine kavuşuyor
Firuzköy Mahallesinde eski sivil savunma binası olarak kullanılan bina ve arazi Avcılar Kaymakamlığının girişimleri ile Huzur Evi yapılabilmesi için tahsis işlemleri başlatıldı.

Avcılar Kaymakamlığı tarafından yürütülen evde hasta ve yaşlı bakımı projesi kapsamında evlerinde öz bakım ihtiyaçları giderilen yaşlıların hepsine istenilen dakikada ulaşılamadığı için yaşlıların yirmi dört saat hizmetinin görüleceği mekanlara ihtiyaç duyuluyordu. Günümüz koşullarında çiftlerin her ikisinin de çalışma hayatının içerisinde olmasından kaynaklanan veya anne babasını bakabilecek ekonomik güce sahip olamamaktan kaynaklanan nedenler den dolayı yaşlıların bakımları zorlaşmış, önceden hiç kimsesi olmayan yaşlılar huzur evini tercih ederken, şimdi yaşlılar hiç kimseye yük olmak istemediklerinden huzur evini tercih eder olmuşlardır.

Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer ilçenin artan taleplerine cevap vermek için yaptığı kamu arazileri araştırmasında kapatılan ilçe sivil savunma müdürlüğü arazisinin huzur evi olarak kullanılacak özelliğe sahip olduğunu tespit etti. Arazi ile ilgili yasal prosedür başlatılırken içerisinde bulunan kadir binalar yıkılarak huzur evi hizmeti verebilecek mimari çalışmalar değerlendirilerek projelendirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.