Avrupa hayalinden ailesi için vazgeçti

Avrupa hayalinden ailesi için vazgeçti
Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat Ziad Osman, deniz yoluyla Avrupa'ya kaçma hayalinden annesinin isteğiyle vazgeçti.
Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat Ziad Osman, deniz yoluyla Avrupa'ya kaçma hayalinden annesinin isteğiyle vazgeçti.

Şam Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra İngiltere'de Oxford Üniversitesinde hukuk alanında yüksek lisans yapan Osman, ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığındı. İzmir'e yerleşen Osman, daha sonra anne ve babasını da yanına aldı.İngilizce, Arapça, Kürtçe ve Türkçe bilen Osman, önceleri geçimini sağlamak için garsonluk ve seyyar satıcılık gibi işler yaptı, son olarak da Ortadoğu ülkelerine madeni yağ pazarlayan bir şirkette çalışmaya başladı.

Kadifekale semtinde ailesiyle kaldığı evinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ziad Osman, İzmir'de kendine uygun iş bulmakta zorluk çekince umutsuzluğa düştüğünü, çok sayıda arkadaşının botlarla Yunanistan'a geçip Almanya'ya gitmesi üzerine kaçma planları yaptığını anlattı.
Ailesi parçalandı

Anne Sultana Osman ise Suriye'deki savaş nedeniyle ailesinin parçalandığını, çocuklarının Almanya, Suudi Arabistan, Avusturya ve Irak'a dağıldığını, küçük oğlu Ziad ile hayata tutunduğunu ve onu asla bırakmak istemediğini söyledi.Büyük oğlunun 1982'de İsrail'in Lübnan'a açtığı savaşta yaşamını yitirdiğini, Almanya'daki oğlunun kansere yakalandığını, bir daha evlat acısı yaşamak istemediğini dile getiren anne Osman, "Herkes bir yerlere gidince bize kim bakacak? Zaten az ömrümüz kaldı. Onun Avrupa’ya gitmesini istemiyoruz. O da ikna oldu artık gitmek istemiyor. Herkes Avrupa'ya gidip çalışıyor ama Ege Denizi'nde de insanlar ölüyor, buna üzülüyorum" dedi.

Diğer çocukların hasretini Ziad ile giderdiğini, oğlu olmadan nefes dahi almak istemediğini ifade eden anne Osman, oğlunun iş güç sahibi olarak yanında kalmasını, evlenip çocuk sahibi olmasını istediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.