Başakşehir İzcilik Kampları Başladı

Başakşehir İzcilik Kampları Başladı
Başakşehir Belediyesi’nin 2010 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlediği İzcilik Kampı başladı. Kamplara bu sene 1500 öğrencinin katılması hedefleniyor.

Başakşehir’de ikamet eden 08-15 yaş grubu çocukların katılabildiği İzcilik Kampına ilk grup 17-23 Haziran tarihleri arasında katıldı. Kamplar 01 Eylül’de tamamlanacak.

 İzciler, 50 dönümlük arazide özel tesiste eğitim alıyor

Başakşehir Şamlar Tabiat Parkında 50 dönümlük bir arazide yapılan özel tesisde eğitim alıyorlar. Topluma faydalı insanlar yetiştirmeyi amaçlayan ve bir haftalık eğitim verilen kamplara her hafta 250 öğrenci katılıyor. 6 hafta da tamamlanacak Kamplarda öğrenciler; tabiatla uyumlu yaşamayı öğrenirken, zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal ve karakter gelişimine katkı sağlanıyor.

24 Haziran’da Şamlar Tabiat Parkında eğitimlere başlayan ikinci grup 30 Haziranda eğitimlerini tamamlayacak, 3. Grup ise, 01 Temmuz-07 Temmuz tarihleri arasında kamplara katılacak.

17 Haziran tarihinde başlayan Başakşehir İzcilik Kamplarının son üç grubu ise Ramazan Bayramından sonra başlayacak ve 01 Eylül itibariyle son bulacak.

 ‘Artık daha çok kitap okuyorum’

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın özel ilgi gösterdiği İzcilik kampında çocuklar;  Şamlar Tabiat Parkının temiz havasında gruplar halinde gerçekleştirilen etkinliklerle doğa koşullarıyla mücadeleyi, ekip ruhunu öğrenirken eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Akşam ateş yakıp etrafında şarkı söyleyen izciler, gündüz doğa yürüyüşleri,  görünmeden hayvanları izlemeyi, kuşların ötüşlerini taklit ederek onları çağırmayı öğreniyorlar. Kampa katılanlar, şehir konforundan uzak olsalar da doğanın zorlayıcı güzelliklerini tadarak hayatı keşfediyorlar.

Kayıtların Başakşehir Spor Kulübü, muhtarlıklar ve Bilgievleri'ne yapılabildiği kamplara katılan öğrenciler, duygularını dile getirdi. 

 Makbule Gökçe

Başakşehir izci kulübüne ilk kez katılıyorum. İbrahim Koç Arslan ortaokulunda okuyorum. Başakşehir izci kampı bizlere toplum içinde beraber yaşamayı öğretiyor, teknolojiden uzak kalarak aslında onlarsız da yaşabildiğimizin farkına varıyoruz. Benim kitap ile aram çok yoktu, sürekli televizyon izliyordum. Geçen yıl, Çanakkale izci kapına katıldım, o kamptan sonra daha çok kitap okumaya başladım.  Artık eskisi gibi televizyon karşısında günümü geçirmiyorum.  Bu yüzden, izci kampının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ailem bu olumlu sonuçtan çok memnun, benim burada mutlu olduğumu bildikleri için beni buraya gönül rahatlığıyla gönderebiliyorlar. Belediye başkanımız her konuda bizim arkamızda. Bütün ihtiyaçlarımızı belediye karşılıyor, bizim burada en iyi şekilde izciliği öğrenip keyifli bir hafta geçirmemiz için her türlü ortamı sağlıyor.  Bu yüzden belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

 Deniz Işık

İlk defa geliyorum.  Başakşehir Belediyesinin izci kampı Ümraniye de ki kamptan daha zevkli ve daha öğretici diye düşünüyorum. İzci kampının bana çok faydası oldu, normalde küçük hayvanlardan yani böceklerden çok hoşlanmam ama burada onlarla iç içe yaşıyoruz, aynı doğayı kullanıyoruz. Açıkçası alıştık onlarla yaşamaya, arkadaşlarım ile grup halinde yaşamayı pekiştirdik. İlk gün ailemi çok özledim, ama burada ki zevkli ortama alışmak çok zor değil, artık daha iyi hissediyorum kendimi. Bu yönlendirmeler çocukları bilgisayar ve televizyona yönlendirmek yerine doğaya halk içine yönlendiriyorlar. İnsanlar arasında sosyal etkileşimi sağlıyor, televizyon ve bilgisayar başından kurtulmak için çocukları daha sosyal bir hale getirmek için izci kampı bence çok iyi bir yer.

 Gülsüm Karaaslan

Cahit Zarifoğlu İlk Öğretim Okulu 6. sınıf öğrencisiyim. Bu kampta 3. senem ve 10 hafta izci kampında kaldım artık kıdemliyim. İzci kampının bana birçok kazandırdığı şeyler var. Arkadaşlarımızla yardımlaşmayı, tek kişi değil de toplu halde hareket etmeyi, toplum içinde nasıl davranılacağını, grubun tek hedefe yönelerek grup halinde çalışmayı öğreniyoruz bunlar bizim normal yaşantımızda da bize yardımcı olacak konulardır. Ailem de buradaki ortama güvendiği için buraya gönderiyor,  onlarda benim burada olmamadan memnunlar. Çünkü; burada faydalı şeyler öğreniyorum.  Başakşehir Belediyesi İzcilik konusunda sürekli arkamızda, kıyafetlerimizi,  gezilerimizi Belediyemiz karşılıyor her zaman desteğini esirgemeyen belediyemiz var.

 Fırat Yalıç

8.sınıf öğrencisiyim Cahit Zarifoğlu İ.Ö.O okuyorum 3. defa izci kampına katılıyorum. Toplamda 10 haftadır izci kampındayım ve yemin eden kıdemli bir izciyim. Bizlere faydalı olabilecek birçok şey öğrendik.  Örnek vermek gerekirse ilk yardım konusunda bilgi sahibi oldum. Arkadaşlarımla oynarken yada başka bir yerde birinin başına bir iş gelirse acil tıbbi müdahale yapmayı öğrendim. Grup halinde hareket etmeyi ve disiplini öğrendim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.