Baskı var,cesur olmalıyız

Baskı var,cesur olmalıyız
CHP Parti Meclisi üyesi, Kamil Koç otobüs firması sahibi Bursalı iş kadını Sena Kaleli “Hiçbir zaman patron olmadım. Otogarda çalıştığım için iletişim sorunum hiç olmadı” dedi.

Parti meclisine seçilen iş kadını Sena Kaleli: Patron olmadım hep otogarda çalıştım

Baskı var, cesur olmalıyızCHP Parti Meclisi üyesi, Kamil Koç otobüs firması sahibi Bursalı iş kadını Sena Kaleli Hiçbir zaman patron olmadım. Otogarda çalıştığım için iletişim sorunum hiç olmadıdedi. İş âleminin iktidarın baskıları nedeniyle politikaya ilgisinin az olduğunun altını çizen Kaleli, Siyasete girdikten sonra denetimler arttı. Ama kendinizden kuşkunuz yoksa, hiçbir şey yapamazlar. İnsanlar azıcık daha cesur olmalı, yoksa baskılar daha da artardiye konuştu.

Kaleli, yerel seçimlerde CHPnin Bursa belediye başkan adayı oldu. Kaleli, önceki gün yapılan kurultayda da PM üyesi seçildi. Kaleli,otobüs firması patronunitelemesine itiraz ederken Hiçbir zaman patron olmadım. Her zaman emekçi olarak, şirketimde tüm arkadaşlarımla birlikte çalıştım. Kendi yapamadığım hiçbir işi onlardan talep etmedim. Demokratik bir ortamda çalıştıkdiyor.

‘Meydanın boş kalmasını istemedim’

Kaleli, siyasete giriş süreciyle ilgili sorularımıza Hiç siyaset düşünmüyordum. Yerel seçimlerde teklif geldiği zaman Bursada meydanın boş kalmasını istemediğim için, CHPden adaylık için fazla ilgi olmadığını gördüğümden girdim. Bursada oyları yüzde 10 kadar arttırdık. Taban çalışmasını iyi yaptık. Otogarda çalıştığım için insanlarla iletişim sorunum olmadı. Her dilden anlıyorum, iletişim sorunum olmadı yanıtını verdi.

Kaleli, iş çevrelerinin siyasete mesafeli durmasıyla ilgili olarak da İktidarın baskıları olabilir ama korkmalarına gerek yok. Önlemler almışsanız, kayıtlı ve belgeli çalışma düzenine geçmişseniz, hiçbir konuda kendinizden kuşkunuz yoksa, hiçbir şey yapamazlar. Denetime açık olmalıyız. Ama hiçbir korkunuz yoksa, insanlara düşman gibi davranmıyorsanız, hiçbir şey yapamazlardedi.

‘Baskı var’

Kaleli, CHPden aday olduktan sonra size baskı oldu musorusuna da Çok özel bir baskı hissetmedim. Denetimler sıklaşıyor tabii. İktidarın iş çevrelerine çok yoğun baskısı var. İnsanlar fikirlerini çok rahat açıklayamıyor. İnsanlar böyle olunca baskı da daha çok artıyor. İnsanlar birazcık daha cesur olabilmeli. Korkular, kaygılar bizi yönetiyor. Korkularla hareket ettiğimiz zaman da baskılar daha çok artıyoryanıtını verdi.

İş görüş biçiminde değişim’

Kılıçdaroğlunun politikaları ve siyaset anlayışını beğendiğini için PMde görev aldığını vurgulayan Kaleli, şunları söyledi: İş görüş biçiminde bir değişim görünüyor. İş görüş biçimi derken, herkes parti içinde nerelere geleceği konusunda, birilerine yakın olma konusunda enerjilerini kullanıyordu. Artık bunlar geçerli olmayacak. Önder Savla sanıyorum burada yollar ayrıldı. Artık hedef partiyi yönetmek, partide iktidar olmak, partide söz sahibi olmak değil. Artık ülkeyle ilgili sıkıntıları gidermek istiyoruz. Tabana dönük yolları ve tabanın dilini benimsiyor yeni yönetim. Toplumla daha iç içe olacağız. PMye giren bütün insanlar çalışmaları, birikimleri değerlendirilerek, güçleriyle, emekleriyle bu yerlere geldi. Yeni gelenlerin hepsi kendi alanlarında başarılarını kanıtlayıp, partiye de katkısı olan insanlar. Daha önce parti içinde kişiler birbirini yok etmeye dönük çalışmalar yapıyordu. Ya da rakip partiyle ilgili olumsuzlukları anlatan söylemler gelişiyordu. Bizim kendi gücümüz, politikalarımız var. Bunlara odaklanmalıyız. Kurultayda başlayan birlik, bütünlük sürerse inanıyorum oy atağı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.