Beylikdüzü’ne bir yılda 5 Sağlık ocağı

Beylikdüzü’ne bir yılda 5 Sağlık ocağı
Aile hekimliği uygulamasının başlamasıyla bölgede Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) dönüştürülen sağlık ocaklarının ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda 5 sağlık ocağı yeni binalarında hizmet veriyor.

Beylikdüzü’ne bir yılda 5 Sağlık ocağı

 

Beylikdüzü genelinde son bir yıl içerisinde 5 sağlık ocağı, yeni binalarında hizmete başladı. Aile hekimliği uygulamasının başlamasıyla bölgede Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) dönüştürülen sağlık ocaklarının ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda 5 sağlık ocağı yeni binalarında hizmet veriyor. Yeni yıl itibariyle de onlara bir yenisi daha eklenecek.

 

1 Kasım itibariyle Aile Hekimliği uygulaması çerçevesinde ASM’ye dönüştürülen sağlık ocaklarının mekân bakımından yetersiz ve eski olanlar ile tümüyle yeni yapılan merkezler olmak üzere son 1 yıl içerisinde bölge genelinde 5 ASM yeni binalarında hizmete başlarken, yapımı henüz tamamlanan bir merkezde yeni yıl itibariyle hizmet verecek. Bunun yanı sıra yapımı devam eden ve 21 diş hekiminin görev alacağı Yakuplu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de Nisan ayı gibi faaliyete geçecek.

 

Uzun: ASM Uygulamasını, Beylikdüzü Belediyesi Aile Hekimliği Bünyesinde Yapmaya Çalıştık

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, sağlıkla ilgili olarak birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Öncelikle fiziki yetersizlikleri ortadan kaldırmak ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için bağışçılarımızın da destekleriyle ilçemize 5 sağlık ocağı kazandırdık. Ülkemizde, Aile Sağlık Merkezi sisteminin de oluşturulmasıyla, sağlıkta önemli bir adım atıldığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

 

Beylikdüzü’ne Yeni Kazandırılan 5 Sağlık Ocağı’nda, 29 Aile Hekimi Hizmeti Veriyor

 

Yeni binalarında, aile hekimleri ile faaliyet gösteren ASM’ler şu şekilde;

Bir yıl önce açılan Ali Yılmaz ASM 7 hekim ile, Haziran 2010 yeni binasına taşınan Megakent ASM de 4 doktor, Yakuplu ASM Eylül 2010’dan beri 9 doktor, Barış Mahallesi ASM Kasım 2010’dan beri 5 doktor ve Kasım 2010’dan beri Cumhuriyet Mahallesi ASM 4 hekimle çalışmalarına devam etmektedir. Adnan Kahveci Mahallesi ASM de yeni yıl itibariyle hizmete başlayacaktır.

 

Sosyal güvence şartı aranmadan, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, TC kimlik numaralarıyla oturdukları bölgedeki merkezde muayene olabileceği sistemle; devlet hastanelerindeki yoğunluğun azalması ön görülüyor.

 

Aileler, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ''www.istanbulsaglik.gov.tr'' adresinden, TC kimlik numaralarıyla aile hekimlerini öğrenebilece

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.