Büyükçekmece kara teslim olmadı

Büyükçekmece kara teslim olmadı
Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde aldığı önlemlerle yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesinin önüne geçti.
2 gündür devam eden şiddetli kar yağışı ve fırtına yurdun birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilerken, Büyükçekmece kara kışa teslim olmadı.

 24 saat esasına göre çalışılıyor

 Kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 7/24 esasına göre alarma geçti. Karın yağmasının ardından ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatan ekipler, kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaparak ilçe halkının olumsuz etkilenmesinin önüne geçtiler. 75 personel, 6 greyder, 6 kar küreme aracı, 15 kamyon, 10 kepçe ile çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, riski olan bölgelerde 150 ton tuzlama işlemi gerçekleştirdi.

 Vatandaşın ihbar ve talepleri değerlendiriliyor

 İlçe merkezine uzak olan mahallerde de, vatandaşların ev ve işyerlerine sorunsuz ulaşım sağlayabilmeleri için kar kürüme çalışmaları yapıldı. Kumburgaz, Celaliye, Çakmaklı, Tepecik, Türkoba, Muratçeşme ve Türkoba gibi, ilçe merkezine uzak olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirildi.

Ayrıca özel mülkiyetlerinde tuzlama yapmak isteyen vatandaşlara da, Büyükçekmece Belediyesi'nin Güzelce Garaj Müdürlüğü'nden tuz imkanı sağlanıyor.

"Büyükçekmecelilerin içi rahat olsun"

 Büyükçekmece halkının olumsuz etkilenmemesi için her türlü önlemin alındığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle hem ekiplerimizi, hem de karla mücadele araçlarımızı hazır bir şekilde bekletiyorduk. Bütün müdürlüklerimizi de teyakkuza geçirdik. Yoğun kar yağışıyla birlikte karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını başlattı.

Büyükçekmece'nin uzak mahallelerindeki ara sokaklara kadar girildi. İhtiyaç duyulan bölgelerde buzlanmanın önüne geçmek için tuzlama çalışmaları yapılıyor. Vatandaşımızın içi rahat olsun. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız çok gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmasınlar. Acil ihtiyaç durumlarında da belediyemizin 444 0 340 no lu telefonundan yardım talep edebilirler" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.