Büyükçekmece'de "Sevgi zinciri"

Büyükçekmece'de "Sevgi zinciri"
Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Sevgililer Günü etkinliğine yaklaşık 2 bin kişi katılarak sevgi zincirioluşturdu. 20 metrelik pastayı sevgi zinciri oluşturarak birlikte kesen vatandaşlar büyük bir coşkunun yaşanmasına neden oldu.
 Ele ele tutuşan çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kalabalık pasta kesimi sırasında aynı anda ellerini havaya kaldırıp mutluluk çığlığı attılar.  
Mimarsinan Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara E5 Karayolundan geçen araç sürücüleri de klakson çalarak eşlik ettiler. Kalabalık ile birlikte pasta kesimine geçen Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin ile   Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin, vatandaşların Sevgililer Günü ile birlikte Mevlid Kandilini de kutladılar.
Pasta kesiminden sonra kandil simiti dağıtan Büyükçekmece Belediyesi Başkan vekili Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün şehir dışında bulunduğu için kutlamaya katılamadığını belirterek Başkan Akgün’ün kutlama mesajını Büyükçekmecelilere iletti.Sevginin evrensel bir duygu olduğunu belirten Şahin Mevlana’nın sözünü anımsatarak ; “Sevgi büyük bir histir. Bütün insanları ruhumuzla, kalbimizle sevelim   ki yer yüzünde sevgi hakim olsun” dedi.
Bu yıl Mevlid Kandili ile aynı güne denk gelen Sevgililer Gününün daha bir anlam kazandığını belirten Şahin,  anne ve babalara çocuklarını sevgi ile büyütmelerini tavsiye etti.
Etkinliğe katılan vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür ve Sanat Eğitim Merkezi’ne bağlı orkestranın verdiği konserle gönüllerince eğlendiler.
 
İstanbul Üniversitesi Seramik Atölyesi öğrencilerinin hediye sunduğu kutlamaya Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner,Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Emine Demirci,Coşkun Tanış,Ahmet Atalay,Ali Adıgüzel ve   Sivil Toplum Kuruluşları   katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum