BÜYÜKÇEKMECE’DE TOMOGRAFİ MUAMMASI

BÜYÜKÇEKMECE’DE TOMOGRAFİ MUAMMASI
İstanbul İl sağlık Müdürlüğü’nce yeniden ihale yapılmadığından; yaklaşık üç yıldır Büyükçekmeceli hastalara hizmet veren Tomgrafi Merkezi kapanma noktasına geliyor.

BÜYÜKÇEKMECE’DE TOMOGRAFİ MUAMMASI

 

İLÇEDE BULUNAN TEK TOMOGRAFİ MERKEZİ  İKİ AY SONRA KAPANIYOR…

 

İstanbul İl sağlık Müdürlüğü’nce yeniden ihale yapılmadığından; yaklaşık üç yıldır Büyükçekmeceli hastalara hizmet veren Tomgrafi Merkezi kapanma noktasına geliyor.

 

ÜÇ YIL ÖNCE BAŞLADI

Büyükçekmece Devlet Hastanesi Poliklinik yanında üç yıldır hastalara hizmet veren Meditel Medikal Tomografi Merkezi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeniden ihale etmemesinden dolayı bir iki ay sonra kapanmak zorunda kalacak. Üç yılda 25 bin tomografi çekimi anlaşması yapılan Tomografi Merkezi bu rakama ulaşıldığından yeniden ihale yapılması için gerekli yerlere baş vurdu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon önce 50 yatak zorunluluğunu göstererek ihale yapmadı.

Meditel Medikal Tomografi Merkezi Çatalca Devlet Hastanesi’ne de hizmet verdiklerini öne sürünce ve her iki (Büyükçekmece Devlet Hastanesi) hastanenin yatak sayısının yüzü bulduğu belirtilince bir sebep kalmamasına rağmen yine ihale açılmadı.

CİHAZ ESKİ DENİLİYOR!

Bu gerekçe de ortadan kalkınca bu defa tomografi cihazının eski olduğu öne sürülmekte. Sağlık Müdürlüğü sorumluları bu gerekçeler ile Büyükçekmecelilerin Tomografi Merkezi’nin yeniden ihale edilmesini ertelerken yurttaşlar ise yakın zamanda ciddi bir tomografi sorunu yaşanacağına dikkat çekti.

YURTTAŞ İSYANDA

İlçede bulunan tek tomografi merkezinin yeniden ihale edilememesi durumunda kapanacağına dikkat çeken Büyükçekmeceliler isyan ederek HABERDAR’a şöyle konuştular; ‘Burası kapanırsa bize en yakın tomografi merkezi Silivri ve Esenyurt hastaneleri olacak. Bu hastanelerden tomografi hizmeti almak üç günümüzü alacak. Oysa Büyükçekmece’de 15-20 dakikada filmimiz çekilip ertesi gün de dosyamızı alıyorduk. İl Sağlık Müdürlüğü veya Devlet Hastanesi Müdürlükleri hastaların işlerini zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için o görevlerde bulunuyorlar. Lütfen bu sorunumuza eğilsinler. Eğer bu merkezin cihazı yetersiz ise ihale açılsın yeni bir firmaya verilsin. Yakın zamanda ciddi bir tomografi sıkıntısı yaşanmadan olay büyümeden çözülsün.’ dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.