Canlar Kurban Lokması'nda biraraya geldi...

Canlar Kurban Lokması'nda biraraya geldi...
“Aşure” günleri olarak bilinen “Muharrem Ayı” Karacaahmet Sultan Dergahı Gürpınar Cem Evi'nde binin üzerinde bir katılımla dağıtlan Kurban Lokması ve aşure ile son buldu.Dernek Başkanı Feyzullah Aslan, “Aşure sofrasında tüm canlar birlik olur, her kaşığı
Muharrem ayı etkinlikleri
Karacahmet Sultan Derneği Gürpınar Cem evi Başkanı Feyzullah Aslan, Cem Evi'nde Muharrem ayı boyunca her akşam oruç açtıkların, sohbet ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anımsattı. Aslan, Muharrem ayı’nın 10. gününde ise yurttaşları İstanbul’da türbe ziyaretlerine götürdüklerini anımsattı.

Kurban Lokması'na büyük ilgi

Karacaahmet Sultan Derneği Gürpınar Cem Evi’nde gerçekleştirilen Kurban Lokması ve aşure dağıtımına toplumun her kesiminden yurttaşlar büyük ilgi gösterdi. Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş ve Belediye  Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürü, Devlet Hastanesi Başhekimi, İlçe Milli Eğtim ve Tarım Müdürleri, kamu çalışanları Kurban Lokması'nda canlarla birarada oldu. Kurban Lokması'na CHP Büyükçekmece eski İlçe Başkanı Op.dr. Ali Şeker,Kumburgaz eski Belediye Başkanı Dr.Hüseyin Çorbacıoğlu, STK Dönem Sözcüüs Köksal Çebi ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.
Başkan Aslan teşekkür etti
Dernek Başkanı Feyzullah Aslan, gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirterek; "Bizler de toplum olarak zulümlerin, acıların, gözyaşlarının, kin ve nefretlerin insanlıktan uzak kalmasını, kaynayan Aşurelerin her haneye hoşgörü ve bağlılık katmasını, insanlığın gerçek anlamıyla evrenselliğe erişmesini, Kerbela’dan başlayıp bugüne kadar da devam eden, saltanat, mevki, inanç ve düşünce sömürülerinin, çıkar kavgalarının son bulmasını, karanlık değil aydınlık yolların üzerinden gidilmesini temenni ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.