Çatalca Belediyesi geri dönüşüme teşvik ediyor

Çatalca Belediyesi geri dönüşüme teşvik ediyor
2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelikler kapsamında geri dönüşümü mümkün olan atıkların ekonomiye kazandırılması için Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında öğrencilere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü 20 Haziran 2013 tarihinde de Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda lisanslı geri dönüşüm firmalarıyla stand kurarak, halkı bilgilendirdi.

 Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinin yanı sıra Albiyobir Alternatif ve Biyolojik Enerji Üreticileri Birliği Derneği, Özen Cam Geri Dönüşüm, Çiltaş Geri Dönüşüm, Andıç Geri Dönüşüm firma temsilcileri vatandaşı geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, çeşitli promosyonlar da verildi. Özellikle çocuklar, atık pil biriktirme kutularına yoğun ilgi gösterirken, kadınlar da özellikle atık yağ biriktirme kaplarına ve ''5 lt. Bitkisel Atık Yağ Getir, 1 lt. Ayçiçek Yağı Götür'' kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu süren etkinlikte vatandaşa Dünya Çevre Günü kapsamında acem halısı çiçekleri hediye edildi. Çatalca Çevre Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar da ön kayıt formlarımızı doldurarak, çalışmalarda Çatalca Belediyesi’ne destek olabileceklerini ilettiler.

Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi almak, atık malzeme kutusu/ekipmanı talep etmek, Çatalca Çevre Gönüllüsü olmak ve her türlü öneri ve şikayetler için 0212 789 75 75 no'lu telefon hattı da vatandaşlara hizmet veriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.