"Deprem gerçeği ile yüzleşmek zorundayız"

"Deprem gerçeği ile yüzleşmek zorundayız"
Büyükçekmece halkını deprem konusunda bilgilendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, olası Marmara depremi için zamanın giderek daraldığını vurgulayarak; "Deprem gerçeği ile yüzleşmek, gereğini yapmak zorundayız" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi olası deprem çalışmaları kapsamında "Yerinde Kentsel Dönüşüm" çalışmalarına hız verdi.  Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ev ziyaretleri gerçekleştirerek, bina sakinlerini bilgilendiriyor.

 200 bina yenilendi

 Geçtiğimiz akşam Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Hakan Sitesi sakinleri ile Nuriye Oyan'ın evinde bir toplantı gerçekleştiren Başkan Akgün, sitenin durumu ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin bugüne kadar pek çok bölgede vatandaşlarla toplantılar gerçekleştirdiğini ve akıllarda kalan tüm soruların teknik anlamda yanıtlandığını belirten Başkan Akgün, "Vatandaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucunda 200'den fazla bina yıkıldı. Yerlerine yenileri yapıldı veya yapılıyor.

Serinpınar'da , Parmaksız Caddesi'nde, Fatih Mahallesi'nin Fatih Sultan Mehmet Okulu'nun üst tarafında, Atatürk Mahallesi Hilal 86 arasında kalan bölgede ve Dizdariye Mahallesi'nde bu anlamda yenileme çalışmaları yapıldı" ifadesini kullandı.

 Türkiye'nin 1 numaralı sorunu!

 Büyükçekmece halkına danışmanlık ve teknik destek anlamında hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Akgün; " İstanbul halkının gözünde depremle ilgili önlem almak zorunda olan tek kuruluş benim de üyesi olduğum  Büyükşehir Belediye Meclisi'dir.

O zaman herkes kendi bölgesinde bu sorumluluğunun gereğini yerine getirmekle yükümlüdür. Bizde kendi bölgemizdeki sorumluluğumuz gereği çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Yarın bir deprem gerçeği ile yüzleştiğimizde, bize, "Ey Büyükçekmece Belediyesi, deprem konusunda ne yaptın", diye sorduklarında verecek cevabımız olsun. Bu aslında sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin de bir numaralı sorunudur" açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.