Devir değişti..!

Devir değişti..!
Konya 'da bir sürücü kursunun düzenlediği ağır iş makinası kurslarına erkeklerin yanı sıra kadınlarda ilgi gösteriyor. 5 kadın kursiyer 1 aydır, forklift ,dozer, greyder, kepçe gibi iş makinalarını kullanabilmek için kurs alıyor. Kursta başarılı olan aday

Kadınlar iş makinası kullanmaya başladı

Konya 'da bir sürücü kursunun düzenlediği ağır iş makinası kurslarına erkeklerin yanı sıra kadınlarda ilgi gösteriyor. 5 kadın kursiyer 1 aydır, forklift ,dozer, greyder, kepçe gibi iş makinalarını kullanabilmek için kurs alıyor. Kursta başarılı olan adaylar ağır iş makinası kullanıcı belgesine kavuşacak.

Otobüs ve kamyon sürücü belgesi almak amacıyla sürücü kurslarına müracaat eden kadınlara bir yeni grup daha eklendi. Artık kadınlarda ağır iş makinası kullanıcı belgesi almak için kurslara katılıyor. Bir sürücü kursunun ağır iş makinası bölümüne katılan 178 kursiyerden 5'i kadın. İş makinası operatörü olmak için kursa katılan sürücü adayları yaklaşık 1 aydır eğitim alıyor. Eğitimin sonuna yaklaştıklarını belirten ve aynı sürücü kursunda eğitmen olan 33 yaşındaki bekar Hatice Ayhan, iş makinası kullanıcı belgesi almak isteyen kadın adaylara kurs verebilmek için operatörlük kursuna katıldığını belirtti. Ayhan, "Bayan olduğum için etraftan pek iyi karşılanmadım. Bende bu tabuları yıkmak için bütün sınıfların ehliyetini alacam. Bayanlarında artık bu tür işleri yapabileceğine inanıyorum ve bunun göstergesi olarak operatör ehliyeti alıp ilki başaracağım."dedi.

Bir iletişim şirketinde çalışan 26 yaşındaki bekar Hümeyra Terzi, greyderleri kadınlarında kullanabildiğini göstermek için kursa katıldığını belirtti. Terzi, "Şu an eğitimler iyi gidiyor. Neticede bu işi sadece erkekler yapmıyor. Çünkü erkeklerinde bizim alanımıza el attığı bir sürü iş var. Onlar bizimde işlerimize el attıığı için birazda hıncımı almak gibi bir duyguyla kursa katıldım. Artık Türkiye'de bu tabuların yıkılması gerekiyor. Kurstan sonra iş makinası kullanırmıyım bilmiyorum.Bana şans verilirsede kullanırım."dedi.

Kursa katılan diğer 3 kadın adayında KPSS ile bazı devlet memurluğu alımlarında iş makinası kullanıcı belgesi istedikleri için kursa katılıp belge almaya çalıştıklarını belirten kurs müdürü Aydın Ayhan, "İki yıldır. Bu sektörün içindeyim. Şimdiye kadar hep erkek kursiyerlerle muhattap oldum. Yaklaşık iki ay önce bayan kursiyerlerden de talepler almaya başladık. Bu bizi sevindirdi. Bayanlara gerekli eğitimi vermeye başladıktan sonra bayanlarında en az erkekler kadar bu işi yapabileceğini gördüm."dedi.

Erkek kursiyerlerden inşaat işçisi 37 yaşındaki Ömer Onar ise, "Kadınlarında bu işe yapabileceği bu kurs sayesinde gördüm. Kadınlar daha titizler. Kadın arkadaşlarımı destekliyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.