DONDURAN TEDBİR!

DONDURAN TEDBİR!
Bahçelievler'de okul inşaatında toprak kayması meydana geldi. Belediye tedbir olarak çevredeki 7 binayı boşalttı. Ancak vatandaşların konaklayabilecekleri bir yer göstermedi. Evlerine geri dönenlere de engel olunmadı. Elektrikler olmadığı için evine
 Cumhuriyet Mahallesi Şenlik Sokak’ta bulunan ve İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yıkılarak yapımına yeniden başlanan Şirintepe Ortaokulu inşaatında heyelan meydana geldi. Kayan toprak nedeniyle Levent Kırca Parkı ile bitişik olan istinat duvarı yıkıldı. Dün gece meydana gelen olayda mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Can kaybı ya da yaralanmanın meydana gelmediği olay sonrası Şenlik Sokak’ta bulunan 7 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Bazı vatandaşlar aynı mahalledeki Hasan Doğan Spor Komlpleksi’nde konaklarken çoğu mahalle sakini ise sokakta kaldı.

Nereye gideceğiz?
Mahalle sakinlerinden bazıları evlerine döndü. Ancak tedirginlik sürüyor. Gidecek başka yeri olmadığını belirten Rahime Bulut isimli mahalle sakini, “Daha önce de yol yarılmıştı, park çökmüştü. Ama kimse bizi uyarmadı. Ta ki gece gümbürtüyle sokağa dökülene kadar. Döküldük de ne oldu, yine evlerimize gittik. Evimize döndük ama endişe içindeyiz. Kış, soğuk, ne olacak ne bitecek. Çocuklarım ‘anne gidelim' diyor ama nereye gideceğiz? Battaniyelere sarıldık evde bekliyoruz” dedi.

Elektrik ve su yok
Başka bir mahalle sakini Mehmet Alan ise belediyenin anonsu ile olaydan haberdar olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Millet sokakta perişan. Şu anda bekliyoruz ne yapılacak diye. Çocukları akrabaların evine gönderdik. Elektrik ve suyumuz kesik” dedi.

Basın engellendi
Çalışmaların durduğu inşaatta, görevlilerin basın mensuplarının görüntü almasına engel olmaya çalışması dikkat çekti. Konu ile ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.