Engelli öğrencilere özel hizmet

Engelli öğrencilere özel hizmet
Başakşehir Belediyesi; Açık Öğretim Liseleri Sınavlarına giren engelli öğrencileri özel hizmet sunarak evlerinden alıp okullarına götürüyor.
Başakşehir Belediyesi tarafından yaptırılan özel araçlarla talep ettikleri yerlere kolayca ulaşabilen engelli vatandaşlar,  bu sefer Açıköğretim Lisesi sınavlarına götürüldü. Engelli vatandaşların Başakşehir Belediyesi’nin 444 0 669 numaralı telefonundan arayarak taleplerini iletebildikleri hizmet, Belediyenin Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
 
‘Hayatın içine girebiliyoruz’
 
Talepleri değerlendiren Başakşehir Belediyesi yetkilileri sınav tarihinde öğrencileri onlara vekalet eden aile üyeleri ile birlikte evlerinden belirledikleri saatte alarak, sınava girmeleri sağlandı. Sınavın ardından evlerine geri bırakılan gençler uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdiler.
 
İbrahim Yavuz: Başta Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a ve bize engelli araçlarını sağlayanlara teşekkür ediyorum. 59 yaşındayım, bu sayede liseyi bitirme şansı elde ettim.  30 sene evde oturdum, okumak için fırsatım ve imkanım olmadı. Zamanında böyle imkanlar olsaydı keşke. Bu araçlar bizim sosyalleşmemize çok büyük katkı sağlıyor. Bu araçlar sayesinde hayatın içine girebiliyoruz. Toplantılara katılabiliyoruz, pikniğe, doktora gidebiliyoruz. Ne kadar teşekkür etsek az. Engellilere yapılan her hizmetin karşılığı duadır. Herkesten Allah razı olsun.  Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 
 
Fatih Karataş: Araç hizmetinden gayet memnunum. 
 
Zeynep Demirel: Engelli aracı bize rahatlık sağlıyor. Başka türlü otobüsle sınava gelmemiz çok zor olacaktı. Sadece sınavlar için ayrı bir araç verilirse çok daha iyi olacak.
 
Zeynep Demirel'in annesi Hatice Demirel: Aracı kullanmasaydık evimizden buraya iki vesaitle gelebilirdik. Bizim orada hafta sonları otobüste yok.
 
Sema Demirok: Engelli aracı olmasından çok memnunum. Bir yere gidip gelmek daha rahat oluyor. Sıkıntı çekmiyoruz. Daha önceden böyle imkanlar yoktu, sosyal hayatın içinde değildik. Artık biz de dışarı çıkabiliyoruz. Topluma karışabiliyoruz. 
 
Sema Demirok'un annesi Melek Demirok: Araç bize rahatlık sağlıyor. İstediğimiz zaman çağırıp, istediğimiz yere gidebiliyoruz. Sadece akşam saat 17'den sonra araç gönderilemiyor, bazen acil bir iş olduğunda araç gönderilebilirse daha da memnun olacağız. 

Araç talepleri  “Özürlüler Masası” na
 
İlçede kendi imkânları ile ulaşımlarını sağlayamayan engelli vatandaşlar Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Masasına başvuruda bulunarak araç talep edebiliyor. Başakşehir Belediyesi  “Engelsiz Ulaşım” araçları ile vatandaşları hastane, banka, kurslar, AVM’ler gibi yerlerin yanında sınava giderken ulaşım kolaylığı sağlıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.