HALKALI’DA AŞURA MATEMİ

HALKALI’DA AŞURA MATEMİ
Halkalı'da Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından ‘2015 Evrensel Aşura Matem Merasimi’ düzenlendi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde CAFERİDER tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, CABİR Başkanı Hasan Karabulut, AVF Başkanı Remzi Akbulut, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (EHDAV) Ali Yeral, İlahiyatçı-yazar Ali Bulaç, Seyyid Taleh Boradigahi başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.

“VATAN HAİNİNİN İPİNİ BEN ÇEKERİM”

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ehlibeyt sevdalılarını selamlayarak “Biz bu ülkenin fedaileriyiz. Bu camianın içinde vatan haini biri çıkarsa ipini ben çekerim. Özgürlük, eşitlik içerisinde yaşayan bir dünya istiyoruz. Bu vatana ihanet etmeyen her TC vatandaşı eşit vatandaşımızdır. Başımızın üzerinde yeri vardır. Biz milletçe Hüseyin’in tarafındayız. Allah şahittir” dedi. 

CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç da Aşura’nın önemine değindiği konuşmasında, “Aşura sadece belirli bir gün anılacak bir şey değildir. Aşura bize evrensel bir mesaj sunmaktadır. Aşura o gün zulmün karşısında kaybetseler de mazlumların inandıkları değerleri onurla korumaları ve gönüllerde sonsuza kadar kazanmalarıdır” dedi.

“EHLİBEYT SEVGİSİ ABDEST GİBİDİR”

Törende söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ehlibeyt sevgisi abdest gibidir. Nasıl ki abdestsiz namaz olmaz, ehlibeyt sevgisi olmadan da Kur’an ve İslam olmaz. Müslümanlar olarak yapmamız gereken Allah’ın ipine sarılmaktır. Ancak bu şekilde birlik ve beraberlik içinde olabiliriz” diye konuştu.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Gözyaşlarının sel olduğu programda, ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’ denilerek, Peygamber Efendimizin (SAV) matemine ortak olundu. İstanbul’un dört bir yanından gelen Caferi vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara ağlayarak eşlik etti. Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu da ‘Kerbela’nın Dolunayı’ adlı tiyatro oyununu sahneledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.