'Hepimiz sokak köpekleriyiz'

'Hepimiz sokak köpekleriyiz'
Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen eylemciler ilginç sloganlar attı...
Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup hayvansever, Hasdal Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanlara işkence yapıldığını iddia ederek eylem yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hasdal Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanlara işkence yapıldığına dair iddialar, hayvanseverlerin tepkisine yol açtı. Taksim Gezi Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup "Bu vahşeti gördükçe Türklüğümden utanıyorum", "Artık yeter Hasdal kan konuyor, Topbaş uyuyor" yazılı dövizler taşıdı. Bazı hayvanseverler eyleme köpekleriyle geldi.

Grup adına basın açıklaması yapan oyuncu Tuna Arman " Hepinizin bildiği gibi, bugün Taksim'de İstanbul SBüyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı görev yapan Hasdal Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan insanlık dışı uygulamalara dair görüntüler yüzünden toplandık. Buraya, İBB Başkanı Topbaş'a sesimizi duyurmak için geldik. Hasdal Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan acımasızlığın ortaya konan bu görüntüleri uluslararası bir skandal boyutuna gelmiştir. Bir kültür başkentinde yaşanan acımasızlığı, insafsızlığı, çağ dışı muameleyi ve vahşeti kabullenmek bir insanlık suçudur" diye konuştu. "Sokak hayvanlarının yeri ne kanlı kafesler, ne kısırlaştırıldıktan sonra atıldıkları ormanlarndır" diyen Arman, "Bu buçu işleyenlerin cezalandırılmalarını, yüzlmerce sokak hayvanının eziyet çekmesine ölümüne sebep olan bu bozuk sistemin iyileştirilmesi için hayvanseverlerle işbirliği içerisinde çözümler üretilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Grup üyeleri açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında "Hepimiz sokak köpekleriyiz" sloganları atıldı.Yürüyüşün ardından imza kampanyası düzenlendi. Toplanan imzalar Hasdal'daki Rehabilitsayon Merkezi'ndeki koşulların düzeltilmesi için Topbaş'a sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum