Her kahvehaneye bir KÜTÜPHANE

Her kahvehaneye bir KÜTÜPHANE
Büyükçekmece Belediyesi ilçe genelindeki tüm kıraathanelere kütüphane kuruyor.

Ülkede kütüphanelere gereken önemin verilmediğini belirten   Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, "Pahalı olduğunu söyleyen insanların kitabın bedava olduğu kütüphanelere gitmediğini gördük. Halkımızı kitapla barıştırmak için biz de kütüphanelerimizi halkımızın bulunduğu mekânlara taşımayı hedefledik” dedi.
Belediyenin kahvehanelerde hayata geçirdiği kütüphane projesinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Akgün; “ Kahvehanelerde kurulan kütüphanelere ilginin büyük olması bizi sevindiriyor. Şu ana kadar Tepecik, Türkoba, Muratbey, Güzelce, Celaliye-Kamiloba'da 13 kahvehaneye kütüphane kuruldu ve diğer bölgelerde de bu çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.
Vatandaşın ilgisini çeken kitabı ister kahvehanede isterse evine götürüp okuyabileceğini dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; Kitap okumayı alışkanlık haline getiren insanlar bilirler ki, okudukça yaşamları anlam kazanır. Yaşamı daha iyi algılar, karşılaştıkları sorunları daha kolay çözerler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.