“İlle de Roman Olsun”

“İlle de Roman Olsun”
Esenyurt Belediyesi Kültür Müdürlüğü Bünyesinde Bilgisayar İşletmeciliği kursunu tamamlayan öğrencilere Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Sertifikalarını verdi.
Kursiyerler sertifikalarını aldılar
Esenyurt Belediyesi Kültür Müdürlüğü Bünyesinde Bilgisayar İşletmeciliği kursunu tamamlayan öğrencilere Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Sertifikalarını verdi.
“İlle de Roman Olsun” proje kapsamında başlatılan mesleki eğitimlerden, ‘Bilgisayar İşletmeciliği” bölümünde kurslarını tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını Başkan Kadıoğlu’nun elinden aldı. 40 kursiyerin katıldığı sertifika töreninde, Halk Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim alan 700 kursiyerde destek için salonda yerini alırken, yaptıkları çeşitli gösterilerle de arkadaşlarına jest yaptılar.
Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Sertifika töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu insanımızın kültür zenginliğini sokağa yansıtırsak, zenginliğimiz ortaya çıkar. Gerek merkezi hükümet ve gerekse yerel yönetimlerimiz ile iş birliği içinde insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. İnsanımızı meslek sahibi, iş sahibi etmek için çalışıyoruz. Roman vatandaşların sorunlarına önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Benim roman vatandaşım illa da kağıt toplayarak evini geçindirme derdine düşmemesi için insanlarımızı meslek sahibi ederek üretime katmaya çalışıyoruz. “İlle de Roman Olsun” projesi başarıyla devam ediyor ve insanlarımızı eğitiyoruz” dedi.
Şehirde bağ yok, bahçe yok
“Köyden kente göç eden insanlar kente geldiğinde eksiklikler ile karşılaşıyor” diyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “şehirde tarla yok, bağ bahçe yok, iş yerleri fabrikalar var. Fabrikada deneyimli insan istiyor. Köyden kente gelen ve hiçbir mesleği olmayan insanlarımızı meslek kurslarında eğitiyoruz. Daha sonrada sertifikalı meslek sahibi insanlar olarak işe gönderiyoruz” dedi.
Avrupa da ne varsa bizde de o var
Belediye hizmetlerini anlatan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Cidde hava alanında inerken gördüğüm ışıklandırma nın aynısını Esenyurt doğan Araslı bulvarına yaptık. Roma da gördüğüm Fiskelere insanlar para atıyor dilek diliyordu. Esenyurtumuza 12 fiske yaptık şehre estetik güzellik katsın diye.
El ele eğitim seferberliğindeyiz
Esenyurt’ta okuma yazma bilmeyen insanların eğitildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “binlerce okuma yazma bilmeyen insanımıza eğitim vererek okuma yazma öğrettik. Örgün eğitimden ayrılan yada çeşitli sebepler ile okula gitmeyen öğrencilerimize Kaymakamlığımız, İlçe Milli eğitimimiz ve Belediye olarak çalışmalar yaparak çocuklarımızı yeniden okula kazandırdık. Bu konuda emeği geçen İlçe Kaymakamlığımıza, milli eğitimimize ve en önemlisi gönüllü olarak kapı kapı dolaşan İkna ekibinde görev alan, çocuklarımızı okula kazandıran öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kaymakamlığımız çalışıyor, halk eğitim müdürlüğümüz çalışıyor, belediyemiz çalışıyor, Büyükşehir belediyemiz çalışıyor, hükümetimiz çalışıyor ve ülkemiz kalkınıyor” dedi.
Düğme diken nakış işleyen kızlarımız var
Kızların meslek öğrendiğine dikkat çeken Kadıoğlu, kaynana kız beğenmeye giderken yemek pişiren Nakış işleyen, bilgisayar kullanan, kız görmek ister bizim kızlarımız düğme dikiyor, nakış işliyor, bilgisayar kullanıyor, ve nefis yemekler yapmayı kurslarda öğrendi. Halk Eğitim Merkezinde çocuk bakıcılığı eğitimi verildiğini belirten Kadıoğlu, “çocuk bakıcılığı deyip geçmeyin. Yeni konut projeleri ile birlikte iş kapısı açılıyor. konutlarda bahçivancılık, çocuk bakıcılığı, alış veriş merkezlerinde personel istihdamı, güvenlik hizmeti toplamda 40 bin insanımıza yeni iş alanı demektir. Esenyurt Kıraç ve Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi şubelerinin açılacağını müjdesini veren Kadıoğlu, “İnsanımıza en yakın noktada hizmet alması için projeler üretiyoruz. Yeni halk eğitim merkezlerimiz geliyor. Çıraklık meslek okulunun da yakın bir zamanda teslim alınacağını ifade eden Kadıoğlu köyde çocuk çobanlığa gönderilirdi Burada çobanlık yok ki. Burada insanları eğitim eline diplomasını vereceksin işe göndereceksin” dedi.
En iyi hizmeti biz verdik
Belediye olarak Esenyurt’ta yapılan modern parklar, Devlet Hastanesi, konutlar ile İstanbul’un en hızlı gelişen ilçesi Esenyurt’tur diyen Kadıoğlu, Esenyurt gelişiyor ülkemiz gelişiyor. Bir ülkede huzur varsa barış varsa kardeşlik sizin olsun” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kadıoğlu Bilgisayar işletmenliği kursunu tamamlayan 40 kursiyere sertifikalarını tek tek tebrik ederek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.