İnternet Bağımlılığı Evliliği Bitiriyor

İnternet Bağımlılığı Evliliği Bitiriyor
Boşanma avukatları tarafından yapılan araştırmaya göre çiftler daha çok rahatsız edici davranışlar nedeniyle boşanıyor.
Boşanma avukatlarının yaptığı araştırmada 300'den fazla boşanma, rahatsız edici davranışlar nedeniyle meydana geliyor ve bu durum boşanma davalarının yüzde 10'unu oluşturuyor.

İNTERNET KULLANIMI EN BÜYÜK ETKEN

Çiftlerin hayatında büyük rol oynayan internet kullanımı istenmeyen alışkanlıklar arasında yer alıyor. İstenmeyen alışkanlıkları, online oynanan kumar, pornografi, takma isim kullanmak ve alışveriş içeriyor. Boşanmaya neden olan diğer etkiler ise şöyle:

AŞAĞILANMA

Çiftler arasında yaşanabilecek en olumsuz en yıkıcı duygudur. Bu durumda ilişkiyi kurtarmak neredeyse imkansız. Saygının bittiği noktada ortaya çıkıyor ve ilişkiyi kökten zayıflatıyor. Çiftler ayrılsa bile aşağılanmanın özgüvene verdiği zarar yıllarca sürebiliyor.

ELEŞTİRİ

Yapılış şekline göre yapıcı veya yıkıcı olabilir. Eğer birbirinizin davranışlarını değil kişilik özelliklerini eleştiriyorsanız bu yıkıcı olur. Ne kadar öfkeli olursanız olun, sadece o anda öfkelendiğiniz davranışı eleştirmelisiniz. Herkes takdir edildiği ortamda kalmak ister.

SAVUNMA

Karşı tarafı anlamaya çalışmadan, sürekli kendini savunmak ayrılık getirir. Kendi tutumlarını sürekli rasyonelleştirmek, karşı taraf fikrini söylediğinde ''Asıl sen bunu yapıyorsun.'' deyip oku ona çevirmek, dinlemeden hemen kendi fikrini söylemek, savunma davranışlarından bazılarıdır.

DUVAR ÖRME

Tehlikesiz görünmesine rağmen ilişkiye en çok zarar veren davranışlardan biridir. Eşlerden biri endişesini dile getirdiğinde diğeri bunu tamamen yok sayıyorsa ya da konuyu başka tarafa çeviriyorsa duygusal ve fiziksel anlamda duvar örer. Bu karşı taraf için ''Sen değersizsin.'' demektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.