İstanbullular kendi tramvaylarını kendi seçecek

İstanbullular kendi tramvaylarını kendi seçecek
İstanbullular, http://www.istanbultramvayiniseciyor.com/ adresinden açılan sayfada, A ve B Modeli olarak isimlendirilen her iki tramvay aracına ait teknik bilgiler ve görsellere ulaşarak seçimde bulunabilecek ve 31 Ocak 2011 tarihine kadar oylamaya katıla
İBB'den yapılan açıklamada tasarım ve mühendisliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTANBUL ULAŞIM AŞ. tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'de üretilen, 2 farklı modeldeki "İstanbul Tramvayı"nın, İstanbulluların oylarıyla seçilerek belirleneceği bildirildi.

Buna göre,İstanbullular http://www.istanbultramvayiniseciyor.com/ adresinden açılan sayfada, A ve B Modeli olarak isimlendirilen her iki tramvay aracına ait teknik bilgiler ve görsellere ulaşarak seçimde bulunabilecek ve 31 Ocak 2011 tarihine kadar oylamaya katılabilecekler.

A ve B Modeli olarak iki farklı tasarımda üretilen tramvayların İstanbulluların seçeceği endüstriyel tasarım konseptine göre seri olarak üretileceği belirtilen açıklamada, tasarımların İstanbul'un hem Raylı Sistem Hatlarında, hem de yüksek tabanlı olmaları nedeniyle Hafif Metro Hatlarında kullanılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, mühendislik ve endüstriyel tasarım çalışmaları yapılarak iki farklı dış görünüm konsept alternatifi sunulan araçlarda temel olarak İstanbul'un kent silüetini oluşturan çok kimlikli ve aynı zamanda bütün kimlik göstergelerinin tek potada eridiği kavramsal yaklaşımlar kullanıldığı vurgulandı. Tasarlanmakta olan araçların hem "Yüksek Tabanlı Tramvay Aracı" olarak hem de, Hafif Metro Aracı olarak hizmet vereceği hatırlatılan açıklamada,İstanbul'un raylı taşımacılık sistemi içinde önemli görevler üstlenecek olan bu tramvayların dış görünüm konsepti seçiminin bu nedenle daha önemli hale geldiği belirtildi. Açıklamada"Oluşturulan dış görünüm konseptlerinde bir yandan İstanbul'un geçmiş ile bugünü buluşurken, diğer yandan araçların sahip olduğu ileri teknoloji ve mühendislik bilgisi de örnek araçlara yansıtıldı" denildi.


Teknik özellikler

Araç boyu:25 metre
Araç boş ağırlığı: 30 ton
Araç dolu ağırlığı: 50 ton
Oturan yolcu sayısı :40
Ayakta yolcu sayı : 245
Toplam yolcu sayısı:285
Maksimum hız : 80 km/h
Maksimum İşletme Hızı: 50 kmh
Motor gücü: 120kW

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.