‘Kadın hiçbir yerde yok’

‘Kadın hiçbir yerde yok’
Kentlerde her beş kadından yalnızca birine iş sağlandığı belirtildi
İŞGÜCÜ KAYBEDİLİR - Seminerde konuşan Eğitimci ve iş kadını Aylin Kotil ise İş dünyasında kadın veya erkek yoktur. Düzgün iş ahlakına sahip olan veya olmayan insan vardır ifadelerini kullanarak, kadınların görmezlikten gelinmesi halinde işgücünün yarısının kaybedileceğini söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı, kadın-erkek eşitliği konusunda Türkiyede yaşanan sorunlara değinerek Kentlerde çalışma çağında olan her beş kadından yalnızca birine iş sağlanıyor. Türkiye kadın erkek eşitliği konusunda dünyada 126ıncı sırada. Bu bir zihniyet meselesidir. Her şeyden önce kadın-erkek eşitliğine inanmak lazım dedi.

Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen Kadının Karar Mekanizmalarında Temsilinin ve Gücünün Arttırılması adlı seminerde konuşan TBMM Gaziantep Milletvekili AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, iktidarın kadın-erkek eşitliği konusunda önemli adımlar attığını savunarak Kadın hakları mücadelesi bir demokratikleşme, zihinsel dönüşüm mücadelesidir. Bunu partiler üstü bir konu olarak görüyoruz, her türlü işbirliğine açığız diye konuştu. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Nazan Moroğlu da, 2009 yılında bakanlardan 22sinin erkek yalnızca ikisinin kadın olduğunu, Türkiyede yalnızca bir kadın müsteşarın bulunduğunu ve kadın valinin ise hiç olmadığına dikkat çekerek Üç kadından biri şiddet mağduru. Kadına karşı şiddet son 7 yılda yüzde 1400 arttı. Türkiye kadın-erkek eşitliği konusunda 126. sırada. Bu çok vahim bir durum. Türkiyedeki sorunlar ancak kadınların karar mekanizmasında yer almasıyla çözülür dedi.

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel ise kadınların işgücüne özgür ve eşit biçimde katılmasıyla sorunların çözülebileceğini söyledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Samlı da, Türkiyede çalışma çağındaki kadınların ancak yüzde 24ünün istihdam edildiğine dikkat çekerek Erkeklerden istenmeyen eğitim ve niteliğin kadınlardan istenmesi başlı başına bir eşitsizliktir. Türkiyede nitelikli ve iyi eğitim almış çok sayıda kadın var, ancak hükümetler onları atamıyorlar. Bu bir zihniyet meselesi. AKP zihniyet değişikliğinden söz ediyor ancak yaptıkları açıklamalarda kadın-erkek eşitliğine inanmadıklarını sürekli söylüyorlar. Eşitlikten bahsetmeleri hiç de inandırıcı değil diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.